STAMATOVIĆ PRAVI EKOLOŠKI ZLOČIN: Zorana Mihajlović kaže da nije bila protiv gondole, već protiv kršenja zakona koje je činio čelnik Čajetine

S. S. R.

20. 01. 2021. u 09:17

СТАМАТОВИЋ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ ЗЛОЧИН: Зорана Михајловић каже да није била против гондоле, већ против кршења закона које је чинио челник Чајетине

Tanjug

MOŽE predsednik Opštine Čajetina da me napada koliko hoće, da u medijima iznosi neistine, ali sve mora da se radi u skladu sa zakonom. I niko nije branio da se gondola gradi, ali je Opština Čajetina imala problem sa poštovanjem zakonskih procedura.

Ovo za "Novosti" kaže ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, a povodom intervjua predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića u "Novostima", gde je rekao da je ona, dok je bila na čelu resora građevine pogrešno pričala predsedniku Aleksandru Vučiću o ovom projektu.

- Tek nakon intervencije nadležnih organa Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i kada je uvideo da politizacija koju je pravio u ovom slučaju neće moći da ga abolira i izuzme od obaveze da postupa u skladu sa zakonom, Stamatović je počeo da izrađuje zakonsku dokumentaciju. Kada je shvatio da niko u Srbiji neće podržati njegovo nezakonje i da nikada neće moći da gradi bez dozvole objekte koji su u nadležnosti Republike, morao je da postupi po zakonu i podnese sve što je potrebno da bi dobio građevinske dozvole - rekla nam je Mihajlovićeva.

Da bi do svega toga došlo, navodi ona, bilo je potrebno i da se uključi i predsednik države i njegov kabinet kako bi Stamatović podneo dokumentaciju u skladu sa zakonom:

- Rezultat je da je zahvaljujući postupanju prethodnog Ministarstva građevinarstva, gondola izgrađena u skladu sa svim propisima, kako bi svi koji se njom budu vozili bili bezbedni. Nažalost, svoje "urbanističko umeće" Stamatović je nastavio praveći urbanistički haos i ekološki zločin na planini kakva je Zlatibor, čemu svedoče svi koji ga posete. Razumljivo je što se toliko bunio da izgradi gondolu u skladu sa zakonom, jer do tada nije imao praksu u takvom postupanju. Najveća je šteta za građane što je centar Zlatibora u njegovoj, a ne nadležnosti Republike.

KRIVIČNE I PREKRŠAJNE PRIJAVE

Mihajlovićeva je podsetila da su podnete i prekršajne i krivične prijave protiv rukovodstva opštine zbog nepravilnosti prilikom nabavke opreme i da je za to doneta i presuda prekršajnog suda:

- Takođe, sva saznanja u vezi sa nelegalnom gradnjom u centru Zlatibora i sumnjama na pranje novca, dostavili smo Agenciji za borbu protiv korupcije i Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki Zg

21.01.2021. 18:18

@Sonjica - Ovdje se priča o Zlatiboru i o lokalnom šerifu koji je unakazio koruptivnim radnjama biser Srbije .Da ima takovih lokalnih moćnika ,ima ,inspekcije građevinske i sudovi ne vrše svoje poslove !To izaziva gnjev i nemoć običnog čovjeka .

Mišo Peć

20.01.2021. 23:30

Bez obzira što nemam nikakvih simpatija prema opoziciji ipak u ovom slučaju mislim da je Stamatović u pravu.Dobar primer je nedavni susret predsednika Vučića i Stamatovića otvaranje gondole,razgovori i planovi za budućnost a sve u cilju napredka Srbije a ne nikako podmetanja klipova u točkovima.

Srbijo Zuta kuco

21.01.2021. 14:37

Kako "postovanje procedura" izgleda u praksi? Tramp je obecao podizanje zida prema Meksiku. Na internetu mozete videti kako Pelosijeva objasnjava Trampu da ne moze da izda izvrsni nalog i zapocne gradnju nego mora da postuje "proceduru" i ide kroz Kongres. U prevodu na srpski, zeli da ga mrcvari cetiri godine papirologijom, preglasavnjem, nadglasavanjem i trampom za Republikance neprihvatljivih zakona u zamenu za odobrenje za gradnju zida. Obozavam spanski na kojem se kaze burocracia (vladavina cinovnika). Ako dodate jos jedno "r" postaje burrocracia (vladavina magaraca).

Lala

26.01.2021. 13:35

Au nije ministarka zahvaljujuci Stamatovicu i Zlatiborcima uspela da pola Zlatibora prenese u vlasnistvo privatnih tajkuna pa se ljuti. E da svaka opstina ima po jednog Stamatovica gde bi Srbija bila G17 je cudo koje je razorilo Srbiju