TRI SRPSKE GRUPACIJE NA LISTIĆU: Prijave za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, koji se održavaju 14. februara

D. Z.

18. 01. 2021. u 09:34

ZA vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, koji će se održati 14. februara, prijavila su se tri srpska politička subjekta.

ТРИ СРПСКЕ ГРУПАЦИЈЕ НА ЛИСТИЋУ: Пријаве за ванредне парламентарне изборе на Косову и Метохији, који се одржавају 14. фебруара

Foto AP

Pored Srpske liste, kandidaturu su predale i Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" kao i GI "Srpski demokratski savez". Inače, krajem protekle nedelje, Centralna izborna komisija objavila je spisak 28 partija i udruženja koji su se prijavili za vanredne parlamentarne izbore, na kojima je 1.079 kandidata. Prijavljena je 21 stranka, dve koalicije i pet građanskih inicijativa.

Za glavnog favorita važi desničarsko Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, političara koji nema veze sa OVK, niti sa korupcijom, ali ima ekstremne stavove prema Srbima i Srbiji. Ipak, analitičari smatraju da, uprkos velikoj podršci, Kurti neće moći sam da formira vlast. Očekuje se da će izlaznost zbog epidemije virusa korona biti niska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir