SVEĆE NA MESTU OLIVEROVOG UBISTVA: LJajiću zabranjen ulaz na Kosmet, saradnici Ivanovića i dalje čekaju pravdu

D. Zečević

16. 01. 2021. u 11:30

СВЕЋЕ НА МЕСТУ ОЛИВЕРОВОГ УБИСТВА: Љајићу забрањен улаз на Космет, сарадници Ивановића и даље чекају правду

Foto: D. Zečević

PALJENJEM sveća ispred sedišta G.I. SDP u Kosovskoj Mitrovici, članovi porodice, stranački kolege prijatelji i građani Kosovske Mitrovice obeležavaju trogodišnjicu ubistva Olivera Ivanovića.

Paljenjem sveća i ostavljanjem cveća ispred spomen ploče na mestu gde je ubijen lider ove partije predstavnici G.I. SDP opominju da se i dalje ne zna ko je ubio Ivanovića.

Foto: D. Zečević

- Sramota je što se posle tri godine od ubistva Olivera Ivanovića suđenje vraća na početak - rekla je "Novostima" prva saradnica pokojnog Ivanovića Ksenija Božović dok iz ove G.I. opomnju da su prošle tri godine isčekivanja i nade da će relevantne, kako međunarodne tako i institucije u Prištini konačno da rasvetle imena nalogodbodavaca i počinioca ovog monstruoznog ubistva.

LJAJIĆU ZABRANJEN ULAZAK

I dok su prijatelji i rođaci zapalili sveće oko 8,00 sati u vreme kada je ubijen Ivanović iz G.I. SDP saopštili su da će paljenjem sveća u 10,00 sati obeležiti trogodišnjcu ubistva svog lidera.Inače, prema nezvaničnim saznanjima na administrativnom prelazu Jarinje onemogućen je ulazak Rasimu LJajiću bliskom Ivanovićevom prijatelju kojem su kosovske vlasti zabranile ulazak na KiM.

Inače, lider G.I. SDP Oliver Ivanović ubijen je 16 januara ispred svojih stranačkih prostorija oko 8,00 sati ujutru sa, kako se kasnije ispostavilo, šest hitaca iz vatrenog oružja.

On je u besvesnom stanju odvežen u obližnji bolnički centar ali su svi pokušaji reanimacije bili bezuspešni. Međutim,ni posle tri godine, sudski proces kako opominju njegovi nekadašnji saradnici, nema pomaka, a tužilaštvo u Prištini je podiglo novu, treću optužnicu, pošto je Apelacioni sud u Prištini 25. septembra prošle godine po žalbi odbrane optuženih predmet ubistva Olivera Ivanovića vratio na početak procesa.

U procesu koji se vodi pred Posebnim odeljenjem Specijalnog suda u Prištini optuženo je šestoro Srba – Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara koji se nalaze u pritvoru, kao i Silvana Arsović, Žarko Jovanović i Dragiša Marković, koji se brane sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)