ŠIRE SE LAŽI O VOJSCI SRBIJE: Ministarstvo momentalno reagovalo - neće biti otpuštanja profesionalaca

Tanjug

03. 01. 2021. u 15:54

SPEKULACIJE koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a povodom ideje o razmatranju uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, apsolutna su laž, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

ШИРЕ СЕ ЛАЖИ О ВОЈСЦИ СРБИЈЕ: Министарство моментално реаговало - неће бити отпуштања професионалаца

Foto: Instagram

U izjavi za javnost, on je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje plata.

- Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom - rekao je Stefanović.

- Više puta sam rekao i ponoviću - snaga Vojske su njeni ljudi - istakao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.

Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.

- Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku", jer je "samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti - zaključio je Stefanović-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba