VUČIĆ ČESTITAO PUTINU PRAZNIKE: Zajednička slobodarska tradicija srpskog i ruskog naroda

Tanjug

24. 12. 2020. u 15:37

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kojeg je zamolio da prenese pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu, uz čestitke za novogodišnje i Božićne praznike, kao i najbolje želje za napredak Ruske Federacije i blagostanje ruskog naroda.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ ПРАЗНИКЕ: Заједничка слободарска традиција српског и руског народа

Foto: Tanjug

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da su prošlonedeljni temeljni razgovori dveju delegacija, prilikom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, potvrdili strateško opredeljenje dveju zemalja da, na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja, nastave da razvijaju odnose u svim oblastima.

Vučić i Bocan-Harčenko su na osnovu dogovorenog na sastanku sa ministrom Lavrovim posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih zajedničkih projekata i konstatovali da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i to da se nastavljaju radovi na deonici železničke pruge do Novog Sada, koju gradi RŽD.

Dvojica sagovornika su, takođe, istakla značaj ceremonije paljenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda. Vučić je još jednom istakao zajedničku slobodarsku tradiciju srpskog i ruskog naroda i njihovu borbu za mir i naglasio da ne postoji važnija misija od očuvanja istine o toj pravednoj borbi.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o rezultatima ruskih stručnjaka u borbi protiv KOVID-19 i ruskoj vakcini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (20)

Jovana

24.12.2020. 17:18

Rusija i Srbija imaju dugu tradiciju prijateljskih bilateralnih odnosa, a razgovor predsednika i ambasadora Harčenka danas rezultovalo je potvrđivanjem te retorike! Predsednik Putin kao i ceo ruski narod sa nama su kada je potrebno, i Srbija im to neće zaboraviti!

Ivana

24.12.2020. 19:56

Putin i Vučić zajedno treba da grade dobre i jake odnose. Srbija i Rusija treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija ima predsednika koji zaista radi savršeno za našu državu.

Sanja

24.12.2020. 20:05

Čelično prijateljstvo Rusije i Srbije se razvija i raste uprkost globalnim izazovima i teškim vremenima. Saradnja na koju smo uvek mogli da računamo iz podršku koja nikada ne izostaje.