OD MAĐARSKIH FIRMI 130 MILIONA €: Šef diplomatije Nikola Selaković tokom posete Budimpešti najavio ulaganja

D. R. Đ.

18. 12. 2020. u 20:42

POSETA Mađarskoj je prva poseta nekoj od susednih zemalja šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića, što ukazuje na stanje stvari kada su komšijski odnosi u pitanju. Odnosi Beograda i Budimpešte, kako se u petak čulo, prijateljski su i tokom istorije nisu bili tako dobri.

ОД МАЂАРСКИХ ФИРМИ 130 МИЛИОНА €: Шеф дипломатије Никола Селаковић током посете Будимпешти најавио улагања

Selaković i Sijarto / Foto Tanjug

Selaković je razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom, najavio je da će 24 mađarske kompanije u našu zemlju uložiti 130 miliona evra. Taj novac, napomenuo je, neće otići samo u Vojvodinu, već i južno od Save i Dunava. Selaković je podsetio da je Srbija završila izgradnju svog dela gasovoda od bugarske do mađarske granice i izrazio nadu da će Mađarska za dve godine, kada izgradi svoj deo gasovoda, dobijati gas iz "Turskog toka":

Srpski ministar zahvalio je Mađarskoj zbog podrške procesu evrointegracija naše zemlje, a Sijarto je naveo da je Brisel kriv što Srbija ove godine nije otvorila nijedno poglavlje.

Dvojica ministara potpisala su memorandum koji će srpskoj diplomatiji omogućiti da bude prisutna u onim državama u kojima Mađarska ima predstavništva i obratno.

Selaković je obišao srpsku obrazovnu instituciju "Nikola Tesla", čijem rukovodstvu je predao donaciju MSP - tri kombi vozila za prevoz dece i ličnu donaciju - knjige za biblioteku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju