PRITISAK NA SRBIJU: Poziv iz Evropskog parlamenta da zabijemo nož u leđa Rusiji!

Novosti online

11. 12. 2020. u 21:08

ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Позив из Европског парламента да забијемо нож у леђа Русији!

Viola fon Kramon / Foto Tanjug-AP

SRBIJA će jednom morati da odluči sa kim će uskladiti svoju spoljnu politiku, sa Evropskom unijom ili Rusijom, izjavila je Viola fon Kramon, poslanica Evropskog parlamenta i predstavnica nemačke partije Zeleni u predstavničkom telu EU.

U intervjuu za Glas Amerike, Fon Kramonova je rekla da svaka država ima pravo da donese suverenu odluku o svojoj spoljnopolitičkoj orijentaciji, pa i Srbija, čije su vlasti, kako navodi, članstvo u Uniji označile kao jedan od ciljeva. Ona je ukazala na slučaj u kojem je Srbija bila protivna rezoluciji UN u vezi sa poluostrvom Krim:

- Uskraćivanjem podrške rezoluciji UN u delikatnom slučaju Krima suprotstavljate se zapadnim partnerima i NATO-u. Toliko je očigledno da je Rusija prekršila međunarodno pravo i to prihvataju gotovo sve zemlje. Dakle, nema potrebe da Srbija pokazuje

solidarnost sa Rusijom. I to je razočaravajuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miki Zg

11.12.2020. 22:58

Tvoja država i Zapad niste ništa prekršili međunarodno pravo bombardirajući i vršeći zločinačku agresiju na Srbiju otimajući Kosmet .Priznanjem te tzv. države Kosovo sudjeluje te u zločinačkom poduhvatu Zapada !

Surfer

11.12.2020. 23:09

A šta je sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Srbija gospodjo? Kakvi su vam to standardi "gospodjo"zašto niste upozorile svoje članice da je priznanje takozvane države Kosovo kršenje međunarodnog prava i povelje UN.

Zoran

11.12.2020. 23:52

Šta je Rusija prekršila? Ne čitam dobro! Pre svega nije Rusija održala referendum na svojoj bivšoj teritoriji već narod koji tamo živi. A NATO je OTEO tuđu teritoriju od matice Srbije zbog svojih taktičkih ciljeva. Znači oteo je nešto što nije nikada bilo njegovo za razliku od Rusije kojoj je Hruščov oteo Krim i pripojio ga Ukrajini! Rusi su samo vratili svoje! Evropa nas neće jer nećemo da damo naše i što nećemo da sankcionišemo Ruse. E pa mnogo bi hteli, da mi osrnavimo odnose sa Rusijom pa da ostanemo bez jedine podrške u SB da bi mogli da nam otmu Kosovo! Neće nas EU dok ne priznamo Kosovo, e pa ne mora. Ostaćemo nesvrstani što se tiče EU kao Švajcarci recimo....

ZEC

12.12.2020. 03:39

Žena je DO POSLEDNJE REČI U PRAVU, kome se ne sviđa Evropa neka ide u Rusiju, a pitajte rusofile gde školuju decu, u Rusiji ili Evropi i Americi .

MM

12.12.2020. 05:14

Dali znaci ako ja zivim izmedju dve komsije koje se ne vole da ja moram da mrzim jednu tako da napravim drugu srecnom. Prestanite sa tim ucenama "vase visocanstvo".

Kole

12.12.2020. 09:38

Srbija se odlučila već, dobri odnosi sa svima bez pristanka na ucene i poniženje! Rast i razvoj ekonomije i svih drugih važnih elemenata za sve ukupan napredak i razvoj! Što se pritisaka tiče pa ako je nezavisno zašzo traže da ga priznamo? Ako nije deo Srbije pa zašto namga otimaju? Nista uspeli ratom da ga otmete dobili ste 1244 a vala nećete ni u miru sa pritiscima. Možemo u rat opet ali da ga priznamo i predamo nikad! Živela Srbija!

Komandant 1001

12.12.2020. 10:09

Dakle, KRIM ! Krim, kao uostalom Ukrajina, su bili jednostavno Rusija. Počeci Ruskog Pravoslavlja bilo je u Ruskoj Guberniji Ukrajini. Krim je vazda bio ruski do 1954 (?) kada su po formiranju Soc.Republika, N.Hruščov Ukrajini poklonio Krim. Sada je vraćen Putinu, Ruskoj Federaciji, jer je SSSR prestao da postoji pa tako i Krim prestao da postoji u Ukrajini.

Liver

12.12.2020. 10:54

Твој народ је изазвало два светска рата у коијима сте побили милионе и милионе људи, на најзверскије могуће начине и како те није срамота уопште да се позиваш на међународно право? Да ли сте поштовали међународно право кад сте бомбардовали СРЈ и на силу отцепили АП Косово и Метохију!??? Лицемери!!! Крим је био Руска територија све до 1953, кад им је Хрушчов поклонио Крим. Како подржавате Косово а не подржавате референдум на криму на којем је преко 95% гласало за припајање Русији!??