„ISTORIJA KOJU IMAMO JE NAŠ PONOS!” Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Novosti online

04. 12. 2020. u 12:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj je naveo da je uveren da nećemo morati više ratom i oružanim sukobima da branimo našu otadžbinu od neprijatelja i zahvalio veteranima na žrtvama koje su podneli.

„ИСТОРИЈА КОЈУ ИМАМО ЈЕ НАШ ПОНОС!” Вучић честитао Дан војних ветерана

Foto: Instagram

- Zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli uz obećanje da ona nije bila uzaludna i da, iako ih više nema, njihov duh nastavlja da živi večno. U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

On je naveo da se na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka, prisećamo značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske - potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

- Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali - naveo je Vučić.

On je poručio da vojni veterani, negujući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima.

Njihova hrabrost i upornost su nam najbolji dokazi da je u životu sve moguće, naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (73)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine