„ISTORIJA KOJU IMAMO JE NAŠ PONOS!” Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Novosti online

04. 12. 2020. u 12:04

„ИСТОРИЈА КОЈУ ИМАМО ЈЕ НАШ ПОНОС!” Вучић честитао Дан војних ветерана

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj je naveo da je uveren da nećemo morati više ratom i oružanim sukobima da branimo našu otadžbinu od neprijatelja i zahvalio veteranima na žrtvama koje su podneli.

- Zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli uz obećanje da ona nije bila uzaludna i da, iako ih više nema, njihov duh nastavlja da živi večno. U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

On je naveo da se na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka, prisećamo značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske - potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

- Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali - naveo je Vučić.

On je poručio da vojni veterani, negujući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima.

NJihova hrabrost i upornost su nam najbolji dokazi da je u životu sve moguće, naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (73)

Alex

04.12.2020. 12:32

Srecan dan svim veteranima. A posebno onima koji su dali ono najvrednije za nasu Srbiju dugujemo vecnu zahvalnost i da ih se uvek secamo. Mi smo ponosni na nasu bogatu istoriju.

Slobo94

04.12.2020. 13:18

Ponosan sam na sve veterane oni su nas mnogo zadužili država vodi računa o svima njima i pomaže im. Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast on je mnogo uradio po pitanju naših Vojnih veterana mogu da kažem da sam ponosan na sve njih.

Milan

04.12.2020. 15:59

Vojni veterani su pravi heroji koji su uz vojsku branili otadzbinu kada je to bilo najpotrebnije!Hvala im na tome i sve cestitke povodom dana vojnih veterana,drzava misli na vas!

Marija

04.12.2020. 16:58

U znak secanje na srpske vojnike i zrtve koje su poneli braneci otadzbinu i narod, ne zaleci i svoj zivot, iskazujemo zahvalnost i cestitke za dan vojnih veterana!

Prvoborac

04.12.2020. 22:49

Hrabrost i herojstvo nikada ne smeju da se zaborave,jer su deo nas ,naše istorije,naše budućnosti i iznad svega naše slobode koja nema cenu.

Maja

04.12.2020. 22:59

Branili su svoju otadžbinu, imamo istoriju kojom se slobodno možemo reće ponosimo, i nadamo se da više do ratnih sukoba neće doći. Veteranima veliko hvala zbog svega.