DAČIĆ: Država da primeni najoštrije mere na onima koji prete

Tanjug

29. 11. 2020. u 22:10

PREDSEDNIK Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da bi svaki od slučajeva u kojima se preti predsedniku države i javnim ličnostima trebalo detaljno da ispitaju nadležne službe i da provere kakva je realna opasnost, ali i da država primeni najoštrije mere, kako bi se znalo kakva je kazna za to.

ДАЧИЋ: Држава да примени најоштрије мере на онима који прете

Ivica Dačić / Foto Tanjug

Dačić je to rekao u emisiji Hit tvit na televiziji Pink, povodom pretnji koje je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici prošle nedelje izrekao bivši poslanik Dveri Srđan Nogo.

-Mi imamo manir da kažemo da su ti gluposti, iako istorija nasilja govori da ga čini takva vrsta ljudi. Oni stvaraju atmosferu da je normalno da pretite predsedniku. Kako običan covek da se ponaša, ako predsednik nije zaštićen-, rekao je Dačić.

On je kazao da bi takve stvari trebalo da osude i lideri opozicije, jer uptavo oni indukuju govor mržnje prema Vučiću.

"Kada se pojavi nešto ovako, treba da izađu lideri opozicije i osude to. Onda bi javnost imala u vidu da ne tolerišu takve stvari. Time se indukuje atmosfera u društvu", rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TENKOVI KAO PONOS SRBIJE: Pogledajte demonstraciju sile na Pešteru (VIDEO)