CRNA GORA PROTERALA SRPSKOG AMBASADORA: Božović persona non grata

V.K.

28. 11. 2020. u 16:55

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

ЦРНА ГОРА ПРОТЕРАЛА СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Божовић персона нон грата

Foto: V.V.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva Vanjskih poslova Crne Gore.

- Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je time , takođe, unizio i najviše zakonodavno i predstavničko telo - Skupštinu Crne Gore, koja je 29. novembra 2018 g. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je, kako tvrde, ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji i nasilno detronizovan kralj Nikola Petrović Njegoš.

- Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir