ADVOKAT PALIBRK: Obradović nije ni predložio saslušanje Vučića

Tanjug

26. 11. 2020. u 15:22

АДВОКАТ ПАЛИБРК: Обрадовић није ни предложио саслушање Вучића

Foto: Tanjug

SUĐENJE po tužbi lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer ga je u medijima nazvao fašistom, završeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a prvostepena presuda se očekuje u zakonskom roku od 30 dana.

Na današnjem suđenju saslušan je Obradović i izvedeni su drugi dokazi, dok predsednik na suđenje nije bio pozvan, ali ga je zastupao njegov punomoćnik, advokat Dragan Palibrk.


Vučićev advokat očekuje da će Obradovićeva tužba biti odbijena kao neosnovana.

- Verujem da sud neće dozvoliti ni u ovom, niti u drugim postupcima da bude zloupotrebljen za političke razmirice i okršaje - kaže Palibrk.

Obradović, koji je tužbom tražio odštetu zbog povrede časti i ugleda od milion dinara, sa druge strane, očekuje presudu u svoju korist.

Nakon suđenja Vučićev punomoćnik je preneo medijima da Obradović uopšte nije predložio saslušanje Vučića povodom ove tužbe:

- Zato ga sud nije danas ni pozvao - rekao je Palibrk i dodao da to ističe jer smatra da će Obradović odsustvo predsednika iskoristiti kako bi rekao da predsednik navodno "nije smeo da se pojavi na suđenju".

To je Obradović upravo i uradio u svojoj izjavi medijima, tvrdeći da Vučić nije došao na suđenje, jer nema dokaze koje bi ponudio u svoju korist.

Advokat Palibrk je ukazao da su ovakvi sporovi bespredmetni, nepotrebni i da samo zatrpavaju već ionako prebukiran sud.

Takođe je naveo da je upitno kako to Obradović, koji predsedinka po društvenim mrežama naziva brojnim pogrdnim i uvredljivim imenima (izdajnikom, manijakom, ludakom, lažovčinom itd), može da tuži za povredu časti i ugleda, jer je nazvan fašistom.

- Na moje pitanje zašto se oseća uvređenim što je nazvan fašistom i da li zna uopšte šta je to fašizam, Obradovć nije ništa hteo ništa da odogovori - rekao je Palibrk, ukazujući da je Vučiću ovom tužbom imputirano da je Obradovića nazvao i “lopovom”.

To nije tačno, što su, kako je dodao Palibrk, potvrdili i snimci koji su danas pregledani, pa nije jasno zašto se lider Dveri našao prozvanim za nešto što niko nije rekao.

Osvrćući se na zahtev Obradovića za odštetu od milion dinara, Palibrk je podsetio da sudovi toliko dosuđuju porodicama za gubitak najbližih članova porodice.

- Pitam se da li je nečiji život vredan koliko i povreda časti i ugleda nekog političara - naveo je Palibrk i podsetio da je prosečnom Srbinu potrebno da radi dve godine da bi zaradio taj iznos.

Obradović je tužio Vučića jer tvrdi da ga je u izjavi za Televiziju Pink 13. i 16. februara prošle godine nazvao „lopovom, pljačkašem i fašistom", a novinarima je rekao da očekuje presudu u svoju korist.

Vučića optužuje da sistematski progoni svoje protivnike, i govori šta hoće, kako tvrdi, bez ikakvih dokaza.

- On govori šta hoće i koliko hoće, ali je pitanje dokle će - naveo je Obradović ne objašnjavajući šta tačno prognozira.

Istakao je da je on antifašista, kao i njegova porodica i Srpski pokret Dveri, dok mu je deda Vitomir Obradović stragao od fašista na sremskom frontu, pa su mu izjavom predsednika povređeni čast i dostojanstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)