POSLE ZABRANE ULASKA U JUŽNU POKRAJINU: Vesić Prištinu tuži Strazburu

V.N.

24. 11. 2020. u 21:00

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je juče da će podneti tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu, jer mu je vlast u Prištini zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.

ПОСЛЕ ЗАБРАНЕ УЛАСКА У ЈУЖНУ ПОКРАЈИНУ: Весић Приштину тужи Стразбуру

Foto: Beoinfo

Vesić je naveo da očekuje od toga suda da kaže da li je u Evropi dozvoljeno zabranjivati kretanje ljudi. On je za TV Pink ponovio da je kao razlog za zabranu njegovog ulaska na KiM u ponedeljak navedeno da je "opasnost po bezbednost" i ocenio da je to "formalan" razlog, a da je suštinski razlog ono što je, kako kaže, trebalo da uradi u Kosovskoj Mitrovici, odnosno, da potpiše povelju o bratimljenju tog grada sa Beogradom.

Vesić je rekao da je trebalo da obiđe i radove na stambenoj zgradi u Kosovskoj Mitrovici, za smeštaj 20 izbegličkih porodica koje žive duže od 10 godina u kolektivnom smeštaju, kao i na izgradnji parka i igrališta koje finansira Grad Beograd.

- Poruka Prištine Srbima na KiM je da srpska deca nemaju pravo na park i igralište, a da Srbi nemaju pravo na stanove. Priština nije zaustavila mene već Grad Beograd. To je kršenje Briselskog sporazuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024