MINISTARKA PRIVREDE I AMBASADOR KOREJE O UNAPREĐENJU SARADNJE: Korejski investitori zadovoljni, još kompanija planira ulaganja

E.B.T.

23. 11. 2020. u 17:07

KOREJSKE investicije u srpsku privredu su značajne i nadamo se da će ih u narednom periodu biti još više, istakla je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković tokom razgovara sa ambasadorom Republike Koreje Hjong-Ćan Čeom o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje.

МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ И АМБАСАДОР КОРЕЈЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ: Корејски инвеститори задовољни, још компанија планира улагања

Foto: V.N.

Ona je ocenila da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, a da je saradnja posebno naglašena u oblasti privrede, kulture i prosvete.

Ambasador Če je podsetio da je Yura Corporation investirala u više opština kod nas, kao i da je ove godine postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike Kyungshin Cables u Smeredevskoj Palanci.

On je naglasio da su korejski investitori zadovoljni poslovanjem u Srbiji, kao i da veruje da će više njihovih kompanija razmatrati mogućnost za ulaganje u našu zemlju.

Sagovornici su se složili i da je pandemija uzrokovana Kovidom 19 usporila poslovanje, ali da veruju da će se i to uskoro završiti.

Atanaskovićeva je zahvalila ambasadoru Čeu na doniranim maskama Ministarstvu privrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)