VESIĆ SE OGLASIO POSLE ZABRANE ULASKA NA KiM: Vlasti u Prištini pokazale da ne žele da se Srbi vrate na svoja ognjišta (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2020. u 11:12

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić oglasio se danas nakon što mu je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

ВЕСИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ЗАБРАНЕ УЛАСКА НА КиМ: Власти у Приштини показале да не желе да се Срби врате на своја огњишта (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za TV Prva da je pre čerdesetak minuta delegacija Beograda, koja je krenula u posetu Kosovskoj Mitrovici, zautavljena od strane kosovske policije.

Kako je pojasnio, sačekala su ih dva džipa kosovske policije i njihovo obaveštenje koje su pokazali u kome stoji da je njemu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju iz razloga pretnje po nacionalnu bezbednost.

– Delegacija Grada Beograda je krenula u Kosovsku Mitrovicu da potpiše Povelju o bratimljenju između Beograda i Kosovske Mitrovice kao i da posetimo radove na izgradnji dva objekta koji gradi Grad Beograd. Reč je o zradi za četrdesetak porodica koje su izbeglice i proterane su iz drugih delova Kosova i Metohije i parku za decu. Time su jasno pokazali koliko oni poštuju Briselski sporazum i kako se odnose prema Srbima jer očigledno deca u Kosovskoj Mitrovici ne smeju da imaju ni park ni igralište koje im poklanja Grad Beograd niti izbeglice krov nad glavom. To je jasna poruka koju su nam danas pokazali – istakao je Vesić.

 On je dodao da tako izgleda saradnja na osnovu Briselskog sporazuma na koji su se oni obavezali, kao što su se obavezali da formiraju zajednicu srpskih opština.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se delegacija Beograda uredno najavila po svim propisima, kao i da je najavljeno i u medijima.

– Ovo je treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko meseci da ja posećujem Kosovo i Metohiju i da Grad Beograd pokušava da pomogne naše sredine tamo. Verovatno su očekivali da ćemo mi praviti neki incicent, mada su policajci bili više nego korektni i sami su se izvinjavali. To samo govori da obični ljudi žele saradnju. Da je Hoti želeo da napravi dečje igralište u Preševu mi ga ne bismo sprečili jer smatramo da je normalno da se grade dečja igrališta – naglasio je Vesić i dodao da je danas poslata porukla da gradovi u Srbiji ne smeju da sarađuju sa gradovima na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da će Grad Beograd sigurno potpisati povelju o bratimljenju, ako ne u Kosovskoj Mitrovici onda u Beogradu.

– Nastavićemo da gradimo i zgradu i dečje igralište i nastavićemo da pomažemo naš narod. Da li ću ja moći da dolazim ili ne, to je manje važno, ali ćemo u svakom slučaju biti prisutni. Ne mogu da nas spreče da pomažemo Srbe na Kosovu i Metohiji – istakao je Vesić.

Vesić je danas trebalo da poseti Kosovsku Mitrovicu i da poseti radove na izgradnji druge zgrade za 46 izbegličkih porodica kao i park u centru Mitrovice koji finansira Grad Beograd. Vesić je danas trebalo da potpiše Povelju o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)