VUČIĆ O UVREDAMA: Ja sam i kuga i bolest, ali smo prvi u Evropi

Novosti online

16. 11. 2020. u 23:27

KAKO bi ih tek pobeđivao da sam pametan, prokomentarisao je večeras predsednik Aleksandar Vučić napade i uvrede političkih protivnika, uključujući one da je lud i da je njegov psihološki profil - vođa navijača.

ВУЧИЋ О УВРЕДАМА: Ја сам и куга и болест, али смо први у Европи

Foto: Hepi Printskrin

Vučić je za TV Hepi rekao da je to sve što oni imaju da kažu.

- Da li možete da zamislite kako bih ih pobeđivao da sam pametan? Zamislite, kad ja ovakav, lud, ubedljivo pobeđujem, šta bih radio da sam pametan - primetio je Vučić ironično.

Kako kaže, krivili su ga i za održane izbore, i pored korone, dodajući da je ceo svet imao izbore, da su ih neke zemlje imale i u neuporedivo težoj situaciji.

- A, smejaće se ljudi kada vide kako je funkcionisala demokratska vlast u Šapcu, dobili smo podatke. Za jednog sam lud što nemam 619 miliona, a za drugog kreten što me nije plaćao šabački vodovod, kao njih...Ovaj što kaže da sam zao, verovatno me dobro poznaje, iako me nikad nije video. Kad Pajtić kaže da mi treba konzilijum… Dr Pajtić je poznat kao stručnjak za tu oblast - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da on svoje političke protivnike ne želi da vređa, i da im odgovara na isti način.

Na komentar da njegovi oponenti kažu da su ugroženi, da ne mogu da dođu do medija, odgovorio je da bi rekao ko je to uvek govorio, ali da ne želi, jer bi, kako kaže, to bilo nedovoljno umesna paralela sa istorijskim činjenicama i okolnostima.

Dodaje da je opoziciju izneverila snaga srpske države na početku epidemije.

- Iznenadili su ih lekari i sestre, koji su nam sjajni svakako, ali i izvanredna reakcija države, koja je nabavila sve što treba, medicinska vozila, akceleratore, skenere, respiratore - rekao je Vučić i dodao da 400 respiratora ostaje u rezrevi, kada sve svi podele bolnicama.

Na komentare da je hteo da "otme" letošnje demonstracije kaže da je to “toliko glupo, da nema reči".

Istakao je i da, osim toga kako će da ga sruše, njegovi politički protivnici nemaju nikakvu ideju o tome sta bi bolje uradili.

- Da li su rekli kako će da promene politiku, da li će imati bolje odnose sa Rusijom, EU, Kinom.., koje će reforme bolje da sprovedu, bolji Beograd na vodi, autoputeve... - rekao je Vučić na tv Hepi.

Rekao je da svakog dana dobija 100 stranica negativnih tekstova i video materijala sa televizija o njemu. Ponovio je koliko je energije i novca ulozeno u njegovo rušenje, stotine miliona evra za medije, navodeći da se ničim drugim ne bave i da nemaju argumente za ekonomiju, zdravstvene objekte...

- Ja sam i kuga i bolest, ali smo prvi u Evropi - ukazao je Vučić i negirao računicu opozicije da je Srbija poslednja, dodajući da možda jeste ako računaju 2012.

Objasnio je da tokom nekoliko godina reformi, za vreme polava 2014. Srbija nije mogla da ima rast BDP, ali zato posle toga doživljava uzlet.

- Kada čujem besplatni udžbenici, prevoz..., to je nemoguće, neko to mora da plati, ne postoji ništa besplatno, to dođe na naplatu - ukazao je Vučić ističući da on neće da laže narod.

Beogradski prevoz kaze skoro da je džabe, ali to mora da se plati 100 miliona evra iz poreza.

- Oni ukradu 619 miliiona evra, pa onda kazu - "džabe". Vrati ti pare koje si ukrao. Ja neću bolesnu zemlju i socijalni mir, već zdravu ekonomiju - poručio je Vučić.

Na konstataciju da ga stalno napadaju zbog svega, kaže da danima pričaju o zatvaranju kafića i restorana, a sada pozivaju ugostitelje da se žale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade