ZAHTEVI ZA PREKID DIJALOGA SA BEOGRADOM: Vlada lažne države donela odluku zbog hapšenja OVK terorista

D.Z.

06. 11. 2020. u 19:47

NA današnjoj vanrednoj sednici tzv. kosovske Vlade povodom poslednjih dešavanja u vezi hapšenja nekadašnjih čelnika “OVK” odlučeno je da se Vlada neće mešati u rad pravosuđa.

ЗАХТЕВИ ЗА ПРЕКИД ДИЈАЛОГА СА БЕОГРАДОМ: Влада лажне државе донела одлуку због хапшења ОВК терориста

Foto: EPA

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tzv. vlada neće da interveniše i komentariše odluke pravosuđa, uključujući i Specijalni sud za zločine pripadnika bivše "OVK" naglasivši da se mora poštovati princip podele vlasti.

- Ne mešamo se i ne komentarišemo odluke pravosuđa, ali imamo jasnu pravnu osnovu kako da se ponašamo u ovoj situaciji da bismo pomogli ljudima kojih se tiče ova situacija -  rekao je Hoti koji se međutim, nije složio da predlozima ministara iz kolicione Alijanse za budućnost Kosova, koji su zahtevali prekid dijaloga sa Beogradom.

I dok su pojedni ministri zahtevali da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane preduzmu aktivniju ulogu kako se takvi slučajevi više ne bi ponavljali , misleći na hapšenja bivših pripadnika “OVK” i pretresanja njihovih kuća, ministar pravde Seljim Seljimi, iz Alijanse za budućnost Kosova, zatražio je prekid dijaloga sa Beogradom, nakon potvrđivanja optužnica protiv Tačija, Krasnićija, Veseljija i Seljimija koji smatra da su pomenute akcije “ozbiljan udarac za državnost Kosova i da ne smeju sedeti skrštenih ruku”.

Isto je zatražio i dan ranije bivši premijer Ramuš Haradinaj,tražeći prekid dijaloga sa Srbijom dok se na današnjoj (jučerašnjoj) sednici tzv. kosovske Vlade mogla čuti spremnost za eventualne incidente vezane za hapšenja nekadašnjih čelnika “OVK”.

Inače, tokom protekla tri dana koliko su trajale akcije Euleksa i kosovske policije hapšenja bivših pripadnika “OVK” na Kosovu i Meothiji bilo je mirno, ali se prema navodima dobro obaveštenih izvora ne isključuje mogućnost eventualnih nereda ili čak napada ne nevećinske zajednice na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega