AMBASADORKA PRENELA ČESTITKE: Dačić razgovarao sa ambasadorkom Portugalije

Tanjug

04. 11. 2020. u 15:12

PREDSEDNIK Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Portugalije u Srbiji Marijom de Silva Pina, koja je najavila dodatni angažman Portugalije, kao predsedavajuće EU u prvoj polovini naredne godine, u oblasti evrointegracija Srbije.

АМБАСАДОРКА ПРЕНЕЛА ЧЕСТИТКЕ: Дачић разговарао са амбасадорком Португалије

Foto: N.Skenderija

Ambasadorka Portugalije čestitala je Dačiću stupanje na novu dužnost i izrazila nadu da će i na novoj funkciji nastaviti da doprinosi jačanju saradnje između Srbije i Portugalije.

Ambasadorka je prenela čestitke predsednika Parlamenta Portugalije i uručila pismo ministra spoljnih poslova Augušta Santuš Silve u kojem izražava spremnost Portugalije da jača odnose i intenzivira saradnju između dve zemlje.

Tokom sastanka bilo je reči o mogućnostima unapređenja saradnje između dva parlamenta i sagovornici su se saglasili da bi formiranje parlamentarnih grupa prijateljstva u oba parlamenta u narednom periodu dalo značajan podstrek jačanju ovog segmenta saradnje.

Dačić je čestitao na izboru portugalskog kandidata Duarte Pačeka na funkciju predsednika Interparlamentarne unije, izrazivši spremnost za aktivnu parlamentarnu saradnju, kako u bilateralnoj, tako i u multilateralnoj sferi, a posebno u okviru Interparlamentarne unije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri