ĐORĐEVIĆ BI U AMBASADORE: Budući planovi bivših ministara

V. N.

27. 10. 2020. u 22:00

OD devet odlazećih ministara, koji su ostali bez fotelje u Nemanjinoj 11, zasada će samo socijalisti Aleksandar Antić i Slavica Đukić Dejanović nastaviti angažman na nekoj od javnih funkcija.

ЂОРЂЕВИЋ БИ У АМБАСАДОРЕ: Будући планови бивших министара

Tanjug

Tako će Antić na čelo "Koridora Srbije", a Slavica Đukić Dejanović u parlament, kao specijalni savetnik predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića.

Zoran Đorđević, bivši ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kako saznajemo, rado bi da karijeru nastavi u diplomatiji. Spekuliše se da bi mogao da spakuje kofere put neke od država u širem okruženju ili u Latinskoj Americi.

Dosadašnji ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić ima razrađen politički plan za naredni period, ali on ne podrazumeva učešće u izvršnoj vlasti. On će se posvetiti jačanju stranke, kako bi se pripremila za predstojeće beogradske, predsedničke i vanredne parlamentarne izbore, a kampanja, kaže, počinje već 15. novembra.

S druge strane, dosadašnja ministarka pravde Nela Kuburović trenutno je na porodiljskom bolovanju i želi da se i u narednim mesecima maksimalno posveti svojoj kćerki Maši.

Bivši ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan ostaće u ovoj oblasti. Planira da osnuje nevladinu organizaciju koja će se baviti ekologijom.

Ministar privrede Goran Knežević je rekao da mu je nakon zdravstvenih problema potreban odmor, kao i da ne očekuje povratak u izvršnu vlast, već na neku mirniju dužnost.

Mladen Šarčević kaže, za "Novosti", da je na funkciju ministra prosvete došao iz sektora obrazovanja i da se u njega i vraća:

- Biću angažovan u Obrazovnom sistemu "Ruđer Bošković", ali imam i druge veoma zanimljive projekte u planu, o kojima je rano govoriti. Svakako, ceo život sam u školstvu i time ću nastaviti da se bavim.

Vladan Vukosavljević, bivši ministar kulture, najpre namerava da ode na "duži, zasluženi odmor":

- Provešću ga u Beogradu. A o planovima, drugom prilikom - rekao je kratko za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a