„ZELENI” U ŠAPCU PORUČUJU: Vlast je formirana, problemi da se rešavaju

A. D.

23. 10. 2020. u 17:11

„ЗЕЛЕНИ” У ШАПЦУ ПОРУЧУЈУ: Власт је формирана, проблеми да се решавају

Foto: A. D.

POVODOM formiranja nove vlasti, oglasila se Evropska zelena partija, izrazivši zadovoljstvo što je posle višemesečne neizvesnosti oko izbornog procesa konačno održana konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca.

Ipak, "Zeleni" su naglasili da su brojni ekološki problemi koji opterećuju teritoriju grada na Savi, ali i region i celu Srbiju, zbog čega zahtevaju zajedničko delovanje svih snaga koje žele zdravo životno okruženje.

-Zeleni gradski odbornik dr Dejan Pavlović, poziva sve gradske odbornike, koji smatraju da mogu dati doprinos u borbi protiv zagađenja, na formiranje nadstranačke Zelene odborničke grupe koja će, bez obzira na političku pripadnost njenih članova, kroz zeleni dijalog i pokretanje inicijativa, usmeriti delovanje lokalne samouprave ka uspostavljanju zdravije životne sredine- kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako dodaju šabački "Zeleni", najaktuelniji problem je izraženo zagađenje vazduha u Šapcu, koje u prvom koraku zahteva neodložnu akciju usmerenu ka unapređenju monitoringa kvaliteta vazduha kroz nabavku modernije opreme, izmenu mreže mernih stanica, osposobljavanje za rad meteorološke stanice i kontinuirano obaveštavanje građana o rezultatima merenja.

Evropska zelena partija će zato u subotu 7. novembra u 12 časova na centralnom gradskom trgu u Šapcu organizovati protestnu šetnju i blokadu upozorenja raskrsnice ulica Pop Lukine, Hajduk Veljkove i Kralja Milutina.

“Zeleni" pozivaju građane da se pridruže sa članovima porodica kako bi svim institucijama lokalne samouprave i državne uprave ukazali na značaj rešavanja ovog problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)