Ministar Vulin: Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima

Novosti online

13. 10. 2020. u 16:17

- EU perspektive svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost.

Министар Вулин: Не знам каква је ЕУ перспектива земље у којој се представник хрватског народа бира бошњачким гласовима

Foto Tanjug

- Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu Željka Komšića, hrvatskog člana predsedništva BiH, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima, da se iza sastanka njegovog srpskog kolege Milorada Dodika i predsednika HDZ BiH Dragana Čovića sa srpskim predsednikom Vučićem kriju neki drugi motivi, a ne evropska perspektiva dve zemlje, kako je to, prema njegovim rečima, "negde pročitao".

 
- Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i preti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje. Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsednika. Daleko je njemu Beograd - izjavio je ministar Vulin.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024