STIGLO JOŠ JEDANAEST DOSIJEA! Novi dokumenti Specijalnog suda stigli do veterana "OVK"

D. Z.

22. 09. 2020. u 15:21

СТИГЛО ЈОШ ЈЕДАНАЕСТ ДОСИЈЕА! Нови документи Специјалног суда стигли до ветерана ОВК

Foto: Arhiva Novosti

U SEDIŠTE nekadašnje “OVK” ponovo su dospeli dokumenti za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici ove organizacije.Naime, kako je za elektronske medije na KiM izjavio potpredsednik Organizacije veterana „OVK“ Nasim Haradinaj, ovoj organizaciji dostavljeni su novi dokumenti za 11 dosijea, za koje sumnjaju da potiču iz Specijalnog suda.

- Pored Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, na predlozima optužnica Specijalnog suda za procesuiranje zločina pripadnika bivše OVK mogu da se nađu i drugi iz vrha te organizacije, poput Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija, Azema Sulje - naveo je Nasim Haradinaj čiju su izjavu danas (juče) preneli elektronski mediji na KiM.

On je za prištinske medije izjavio da se govori o sumnjama a ne o podizanju optužnica.

- To je optužnica za Hašima Tačija, Azema Sulju, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija. Takođe, pominju se DŽavit Haljiti i predstavici druge zone komande “OVK” - dodao je Haradinaj za prištinske medije na  albanskom jeziku. Inače, u sedište veterana tzv “OVK” početkom ovog meseca stigao je paket sa  dokumentima iz Specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici tzv Oslobodilačke vojske Kosova, a kada je, kako su saopštili, dostavljeno 4000 dokumenata da izjavama svedoka, što je izazvalo buru komentara dok je zvanična reakcija Specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici tzv “OVK” izostala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

STA VREDI AKO STIZU

22.09.2020. 15:31

NIKOGA NE HAPSE, NIKOGA NISU OSUDILI, to je samo bacanje prasine u oci, naivnim srpskim politicarima. I da otvore sudski proces protiv njih, bice isto ko i sa ostalim siptarskim i ustaskim ratnim zlocincima, pustice ih na slobodu. Nece nacisti osudit svoje pulene, u to budite sigurni.