MINISTAR VULIN: Zašto MSP Crne Gore prezire svoje građane?

Novosti online

20. 09. 2020. u 12:10

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin prokomentarisao je napade crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da se mešao u unutrašnja pitanja Crne Gore.

МИНИСТАР ВУЛИН: Зашто МСП Црне Горе презире своје грађане?

Foto Tanjug

- Kada diplomata laže onda nije diplomata pa ne zaslužuje ni diplomatski odgovor. Ne znam zašto me u svoje laži uvlači crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova ali kada već jesu da im odgovorim.

Kada sam došao u posetu porodici i plemenicima ubijenog Pavla Bulatovića  imao sam srpsku zastavu na reveru, što za bivše Srbe  deluje kao mešanje, da sam bio politički korektan trebalo je zastavu "velike Albanije" da stavim ili makar Raminu sliku. Da sam se tako označio bio bih drag gost.

U mojoj pratnji su bila i dva pukovnika, koja su na grob ubijenog ministra odbrane trebalo da dođu u uniformi ali im nije dozvoljeno. Njima, ne meni, ja Vas ništa nisam pitao. Možda ste im zabranili da budu u uniformama zato što se pukovnici izjašnjavaju kao Srbi rođeni u Crnoj Gori, a to ste Vi dobro znali. Porodice ste im zbog toga ljagali i prozivali.

A Vi gospodo bivši, nisam Vas ja pobedio već građani Crne Gore, zašto ih toliko prezirete da nećete da im priznate pravo na izbor i slobodnu volju? Nije se Vučić bavio Vama, da jeste Vaš poraz bi bio mnogo ubedljiviji. Niste Vi izgubili što vas je srušila Srbija već zato što ste bili protiv Srba u Crnoj Gori. Nije vas srušila srpska crkva već vas je oborila bruka što ste od nevladine organizacije Miraša Dedeića hteli da pravite crkvu.

I ne brinite bivši, već vidim da ste spremni da pišete i lepša pisma,  u redovima pobednika uvek se nađe mesta za one koji promene stranu, ko promeni naciju može i partiju. Boli samo prvi put, posle je lako. Pitajte Mila, ako ga sretnete u šumi", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući napade crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da se mešao u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024