PORTPAROL EU: Kosovo ima međunarodnu obezu da primeni ZSO

Tanjug

17. 09. 2020. u 13:46

PORTPAROL EU Peter Stano kaže da je Priština u obvezi da primeni sporazum o Zajednici srpskih opština na koji se obavezala "u dobroj volji" 2013. godine, stavljajući svoj potpis na Briselski sporazum.

ПОРТПАРОЛ ЕУ: Косово има међународну обезу да примени ЗСО

Doto: Depozit

"Briselski sporazum je potisan od strane svih učesnika u procesu i on je važeći. Šta više, ratifikovan je i u kosovskom parlametu. Kosovo je tako preuzelo međunarodnu obavezu da primeni ovaj sporazum. Na njima je da kažu kako će da ga primene”, kaže Stano za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga kako ocenjuje prmenu na agendi današnjih ekspertskih razgovora u Briselu, Stano ponavlja da je na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Avdulaha Hotija dogovoreno da se nastave razgovori i o međusobonim finasijskim potraživanjima i o statusu nevećinskih zajednica.

"Ove teme su vrlo komleksne i obe strane su se dogovorile prethodnih dana da se dansšni sastanak ceo posveti pitanju finsijskih potraživanja. Kao nastvak ovog sastanka uslediće razgovori o nevećinskim zajednicama nardnih dana", zaključio je Stano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024