VUČIĆ PORUČIO KRITIČARIMA: Da podnesem ostavku zbog toga što smo učinili najveću čast Srbiji?

Tanjug

07. 09. 2020. u 14:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Brisela kritičarima, koji traže njegovu ostavku zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, da se ponosi onim što je postignuto u Beloj kući.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО КРИТИЧАРИМА: Да поднесем оставку због тога што смо учинили највећу част Србији?

Foto: Instagram

-Da podnesem ostavku zbog toga što smo učinili najveću čast Srbiji, da možete biti u Ovalnom kabinetu, potpišete nešto gde nema ništa ponižavajućeg za Srbiju? Ja se time ponosim-naglasio je u razgovoru za TV Pink o reagovanjima opozicije na taj sporazum.

Vučić je istakao da je srpska delegacija uradila najteži mogući posao u najteže mogućim uslovima.

-Ali, razumem ih i ima pravo svako da traži. Dobiće za godinu i po izbore, pa će da pobede, kao i uvek. Verujem da će Tanja Fajon da ih podrži kao u Šapcu, pa će da poništavaju izbore dok ne pobede, jer misle da neće sud imati smelosti da kaže kraj zamajavanju naroda-istakao je on.

 
A ko ima ovlašćenja, ako ne predsednik ?

Predsednik Aleksandar Vučić podsetio je, povodom primedbi da nije imao ovlašćenje da stavi potpis na sporazum u Vašingtonu, da kao predsednik Republike po Ustavu zastupa zemlju unutar i izvan države.

-Ja sam predsednik, koji po Ustavu zastupa zemlju unutar zemlje i u inostranstvu, koji je dobio ovlašćenje vlade, koje nije bilo ni potrebno....Kako bez ovlašćenja i legitimiteta, kad imam najveći legitimitet po broju glasova i podršci-reagovao je na izjavu advokata Vladimira Grajića.

Rekao je da je pitanje "ko bi od njih mogao da izdrži pritiske, da su oni bili u situaciji u kojoj je on bio u Vašingtonu".

-Video sam kako su izdržavali, šta god su im tražili prihvatali su i uvek izlazili u susret onih najgorih zahteva po Srbiju-podvukao je on.

Takve izjave ga, međutim, ne brinu, već, kako ističe, proces kao u Briselu, zbog kojeg je neraspoložen.

-Sve ću reći pred Narodnom skupštinom s kojim problemima ćemo se suočiti-najavio je on.

Vučić je primetio da je teško boriti se protiv onih kojima je savest čista kao što je on i da se ne plaši, niti se plašio pretnjama zatvorom, kao što nije ćutao ni na lopovluke prethodne vlasti.

-Da tako govore protiv čoveka koji je otvorio više od 200 fabrika, otvorio 100 puta više puteva i 50 puta više mostova izgradio, da ne govorim o bolnicama, školama, vrtićima.... Zbog čega da se plašim? Sve sam doživeo i preživeo. Radim najviše i najbolje. Moje je da radim i da se borim, iako nije lako-kazao je on.

-Oni ni Hram Svetog Save ne bi završili još 300 godina jer su nesposobni. Razmišljali su samo o punim džepovima-zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna