SASTANAK VULINA I ŠOJGUA U MOSKVI: Naša saradnja je na najvišem istorijskom nivou i nikada nije bila sadržajnija

Novosti online

05. 09. 2020. u 19:49

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas na poligonu Alabino kod Moskve sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Kužugetovičem Šojguom, na čiji poziv boravi u poseti Ruskoj Federaciji.

САСТАНАК ВУЛИНА И ШОЈГУА У МОСКВИ: Наша сарадња је на највишем историјском нивоу и никада није била садржајнија

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministri Vulin i Šojgu razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane i njenom daljem unapređenju, koja snažan uzlazni trend beleži od 2012. godine i razvija se u skladu sa Deklaracijom o strateškom partnerstvu koju su predsednici i vrhovni komandanti Aleksandar Vučić i Vladimir Putin potpisali 2013. godine.

Ministri Vulin i Šojgu saglasili su se da je saradnja u oblasti odbrane na najvišem istorijskom nivou i da nikada nije bila sadržajnija.

- Danas sam imao čast da ministru Šojguu prenesem lične pozdrave vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i da ga obavestim o rezultatima razgovora koji su vođeni u Vašingtonu. Još jednom smo potvrdili da je predsenik Vučić na najbolji način zastupao državu Srbiju i vodio računa da se ni na koji način ne pokrene pitanje kosovske nezavisnosti – izjavio je ministar Vulin posle sastanka.

- Ministar Šojgu je iskreni prijatelj Republike Srbije. Na svakom koraku on to pokazuje i odredbe Vojnotehničkog sporazuma koji su potpisali vrhovni komandanti Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije – predsednik Putin i predsednik Vučić, sprovode se baš onako kako je predviđeno, na vreme i u skladu sa ranije postignutim dogovorima - rekao je ministar Vulin.

On je naglasio da „prijateljstvo između naših naroda i naših zemalja ništa ne može da poremeti“.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Ja sam ponovio da je Srbija čvrsto na putu vojne neutralnosti, da vodimo računa da naša politika bude uvek miroljubiva, da vodimo računa o interesima Srbije, Srba, ističe ministar Vulin.

- Politika vojne neutralnosti omogućava nam da sarađujemo sa Ruskom Federacijom, da učestvujemo u brojnim vojnim aktivnostima, da pokrećemo brojna vojna pitanja i da modernizujemo i jačamo svoju vojsku. Zahvalan sam ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoju naših odnosa i radujem se nastavku vojnotehničke saradnje – rekao je ministar Vulin i dodao da je ministru Šojguu predložio da Srbija naredne godine bude domaćin jedne od disciplina Međunarodnih vojnih igara.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog ovog desetog susreta sa ministrom Šojguom od početka svog mandata, a susret je ocenio kao novi podstrek i konkretan doprinos razvijanju i jačanju saradnje, naročito u oblasti odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista