ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE: Vladimir Milićević (SNS) novi čelnik Paraćina

Z. RAŠIĆ

05. 09. 2020. u 16:13

OPŠTINU Paraćin u narednom mandatu vodiće diplomirani poljoprivredni inženjer Vladimir Milićević (42).

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Владимир Милићевић (СНС) нови челник Параћина

Foto: Z. Rašić

On je na tu funkciju izabran sinoć tajnim glasanjem na Konstitutivnoj sednici lokalne Skupštine glasovima 38 odbornika, od ukupno 54 prisutna.

Milićević je bio prvi na lokalnoj izbornoj listi “Aleksandar Vučić-za našu decu”. Kako je izjavio medijima nakon izbora, nakon uvida u stanje opštinskog budžeta i preraspodele sredstava, u najkraćem roku nova opštinska vlast uradiće projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice u tom gradu, Osnovne škole “Radoje Domanović” i Centra za socijalni rad.

Za zamenika predsednika opštine, na sednici koja je trajala četiri sata u sali pozorišta, izabran je diplomirani ekonomista Milan Simić. Izabrano je i devet članova Opštinskog veća, od kojih je sedam iz SNS, jedan sa izborne liste “Zdrava priča” i jedan iz Socijalističke partije Srbije, dok su predsednik i njegov zamenik članovi Veća po funkciji.

Na početku sednice verifikovani su mandati 55 odbornika. Za predsednicu Skupštine izabrana je, takođe tajnim glasanjem, diplomirana pravnica Slavica Jovanović (SNS), a za njenog zamenika Miloš Đokić. Funkciji sekretara Skupštine i dalje će obavljati Dragana Kostić.

Foto: Z. Rašić

Primopredaja dužnosti predsednika opštine između Vladimira Milićevića i dosadašnjeg dugogodišnjeg predsednika Saše Paunovića, biće obavljena u ponedeljak.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)