KRIVIČNA PRIJAVA ZA ĐUKANOVIĆA: Knežević pokreće postupak protiv Mila zbog rušenja ustavnog uređenja države

V. K.

04. 09. 2020. u 14:53

ODBRANA biznismena Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe, saopštila je da su protiv predsenika Crne Gore Mila Đukanovića, podneli krivičnu prijavu VDT u Podgorici, zbog izvršenja krivičnog dela - pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ЂУКАНОВИЋА: Кнежевић покреће поступак против Мила због рушења уставног уређења државе

Foto: V. Danilov/Printscreen

- Prijavljeni Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u periodu od 30.08.2020. godine do dana podnošenja ove krivične prijave u Podgorici iako je deklarativno priznao poraz DPS na izborima u više navrata pozivao da se silom promene rezultati parlamentarnih izbora održanih 30.08.2020. godine u Crnoj Gori, tako što će se ugrožavanjem ustavnog uređenja silom onemogućiti, političke partije koje su obezbedile parlamentarnu većinu na parlamentarnim izborima i to koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir to je naša nacija, Crno na bijelo da u skladu sa zakonom i izbornim rezultatima formiraju vlast i to tako što je na sastanku najviših funkcionera DPS Crne Gore kojim je prijavljeni predsedao a koji je održan 01.09.2020. godine, napravio taktiku pokušaja destabilizacije političke situacije u Crnoj Gori i inicirao donošenje zaključaka koji su na sastanku usvojeni, a to su: - izazivanje što više incidenata uz korišćenje obeležja Srbije, te korišćenje četničkih i ruskih zastava, posebno provociranje manjina, Albanaca, Bošnjaka i Hrvata, nevladinih i građanskih aktivista, kao i gej aktivista, širenje panike među članovima DPS vestima o revanšizmu i otkazima, kako bi se izbegli tzv. ,,preletači,,.

Upozoravaju da je o svim incidentima potrebno obaveštavati kancelariju EU u Podgorici, odnosno ambasadore Kvinte, slati što više fotografija i video snimaka, gde se vide ruska i srpska obeležja kao i primeri destrukcije evropskih, evroatlanskih simbola, kao i simbola susednih država: Hrvatske, Albanije.

- Milo Đukanović je nakon završetka ovog sastanka u više navrata preko za to zaduženih članova DPS, a putem društvenih mreža, pozvao članstvo DPS, na skup zakazan za 6. septembar u Podgorici, sa očiglednom namerom da se on pretvori u nasilne proteste, a koji skup je zakazan pod sloganom: "ako treba da gori Podgorica, ima da gori! Ako treba da se ruši Podgorica, ima da se ruši, ali Srbi nam sudbine neće krojiti, svi u Podgoricu bunt je spreman, Crnogorci naši preci su ratovali sa mnogo manjom brojnom snagom naspram protivnika, pa su dobijali, 6.septembra svi u Podgoricu, Crna Gora te zove nemaš izgovor. Zahtevamo da uprava policije, upotrebom specijalnih istražnih metoda utvrdi identitet lica koje su preko društvenih mreža i neposredno na terenu ili na drugi način učestvovala u sprovođenju zaključaka, u aktima nasilja, odnosno da se utvrdi identitet lica koja su postupala po zaključcima sa sastanka DPS kojim je predsedavao Milo Đukanović od 01.09.2020. godine, te da se u slučaju utvrđivanja krivične odgovornosti pokrene postupak i protiv tih lica, a sve radi utvrđivanja svih bitnih okolnosti koje su od značaja za opisano krivično delo. Očekujemo da se u skladu sa zakonom sprovede krivični postupak protiv Predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, navodi se u prijavu odbrane Duška Kneževića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna