ORBAN ZA SRBIJU: Premijer Mađarske se ponovo založio sa našu zemlju

Tanjug

31. 08. 2020. u 15:56

ОРБАН ЗА СРБИЈУ: Премијер Мађарске се поново заложио са нашу земљу

Foto: EPA

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je danas bez proširenja EU i primanja Srbije u tu evropsku zajednicu nije moguće kreirati potpunu bezbednosnu infrastrukturu Unije.

On je to rekao na Bledskom forumu u okviru liderskog panela "Evropa posle Bregzita i Kovida-19", na kome je naglasio da EU više nije konkurentna u odnosu na SAD i Istok zbog nedostatka jake zajedničke politike.

- Mi se kao Mađarska borimo za suverenost i za hrišćanski i demokratski princip u institucijama Evrope - naglasio je on i dodao da EU više nije ta koja određuje pravila igre u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ilija

31.08.2020. 16:18

Viktore svaka cast imas m..a.kazes i on sto se drugima ne svidza ,ali polako ,znasti dobro sta Srbija znaci i za Madzarsku.Ali to kojekakve ulizice ne kapiraju samo tako dalje.

Mancini

31.08.2020. 18:09

Kada prelistamo, dobro, istoriju, Srbi i Mađari, imali su svakojake odnose. Što se mene tiče, šta je bilo bilo je. Uvek sam bio, u svakom segmentu života, po principu "idemo dalje", kao i ono "hajde sada da budemo bolji, pošteniji i ...". Orban je uradio za Mađare i Mađarsku prave stvari. Kažu da je u EU Orban najveći nacionalista. Meni je to OK, prvo mu je bitna Mađarska, pa tek posle, ostali. Kako ja razumem stvari, prema Srbiji i Srbima ima otvoren i pošten odnos, i kao tako, nisam čuo i razumeo da nam je uradio išta loše, čak mislim da nam je naklonjen. To je za mene dovoljno fer, pošten odnos i to je dovoljno da se sa nekim živi, sarađuje i drugo.

BOGDAN

01.09.2020. 07:32

JA PREDLAZEM DA SE SRBIJA I MADARSKA STO PRE UJEDINE I TO SVE ZBOG VATRENE MADGARICE NE SAMO STO SU DOBRE KUVARICE A BOGAMI DOBRE SU I SUPRUGE ONI VOLE SRPSKE MUSKARCE VISE NEGO STO MI VOLIMO NJIHOV GULAS.