ĐURIĆ POKLOPIO TAČIJA: Objavio sliku koja dokazuje da je Trepča srpska (FOTO)

Tanjug

29. 08. 2020. u 13:07

ЂУРИЋ ПОКЛОПИО ТАЧИЈА: Објавио слику која доказује да је Трепча српска (ФОТО)

Foto: Facebook

TREPČA je blago Srbije, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači taj rudnik nazvao "blagom Kosova".

Đurić je na svom Fejsbuk nalogu istakao da Srbija ima materijalne dokaze o svakom dinaru uloženom u Trepču.

- Trepča je plod odricanja svih građana Srbije i vrednog rada i znoja rudara. Oni koji je danas svojataju, devastirali su je toliko da su od nje ostali samo tragovi nekadašnje veličine. Srbija će znati kako da Trepči vrati slavu - napisao je Đurić.

U postu je objavio i fotografije rudnika i rudara, među kojima je i ona sa otvaranja 1930. godine.

Tači je ranije danas na Fejsbuku, u poslednjoj u nizu objava u kojima promoviše lepote Kosova, uz fotografiju Trepče i rudara u jami, napisao "Trepča je blago Kosova".

Naveo je i da su "rudari simbol poštenja i nezaustavljivog rada na izgradnji Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Goran

29.08.2020. 13:19

Браво господине Ђурић. Трепча је у Србији и треба се борити свим правним средствима да се законски власник, Република Србија, врати на чело тог предузећа.

Varto Marx

29.08.2020. 18:27

Trepca je blango Kosmeta, Trepca i Kosmet su blango Srbije. Treba prijeci na delo i osloboditi svijetinju od okupatora, neznam sta se ceka vise. Ako nastave ovako lose se svijetinji pise.

Mama

10.09.2020. 09:04

@Varto Marx - Dodji Maxse na KiM pa preduzmi nesto!!!KiM mogu da vrate samo oni koji su rodjeni na Kosovu ako se svi organizovano odjednom vrate na KiM i kazu hocu svoju imovinu!!!!

Petić

25.09.2020. 16:20

Popne ti se neko na banderu,isključi ti struju a ti je redovno plaćaš.Kaže ti "ovo više nije tvoja struja ali će ti računi stizati kao da je trošiš".I ???Toga nema više ni u Vašingtonu ni Pjong Jangu.Tako nešto postoji samo u Briselu.Blago nama s EU.