TERZIĆU DRUGI MANDAT: Na sednici lokalnog parlamenta izabran gradonačelnik Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

27. 08. 2020. u 19:17

NA sednici Skupštine grada za gradonačelnika Kraljeva ponovo je izabran dr Predrag Terzić koji je ovu funkciju obavljao i tokom minule četiri godine.

ТЕРЗИЋУ ДРУГИ МАНДАТ: На седници локалног парламента изабран градоначелник Краљева

Foto: G. Šljivić

Na ovaj način Terzić je postao i prvi predsednik opštine ili gradonačelnik Kraljeva koji je u poslednje tri decenije, odnosno od ponovnog od uvođenja višepartijskog sistema, najpre počeo i završio svoj četvorogodišnji mandat i potom vezao još jedan uzastopni na čelu grada na Ibru.

- I u narednom periodu trudiću se da opravdam poverenje građana i odbornika lokalnog parlamenta. Izborna lista „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ je na lokalnim izborima u Kraljevu osvojila 27.000 glasova, šest hiljda više nego pre četiri godine. To je dokaz da smo dobro radili i donosili važne odluke, ali i obaveza da u ovom mandatu još više doprinesemo razvoju našeg grada – rekao je dr Terzić u svom prvom obraćanju medijima u novom mandatu.

On je naglasio da Kraljevčane u narenom periodu očekuje realizacija već započetih i pokretanje novih kapitalnih projekata koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i bolji standard stanovnika grada na Ibru.

- U već otvorenim fabrikama „Leoni“ i „Evrotaj“ do 2023. biće zaposleno ukupno 7.500 radnika, tako da će Kraljevo postati grad u kojem mladi ostaju i u koji dolaze zbog posla. Uz pomoć i podršku predsednika Vučića i Vlade Srbije očekuje nas izgradnja deonice auto-puta od Mrčajevaca do Adrana za šta je već obavljena eksproprijacija zemljišta. Aerodrom „Morava“ u Lađevcima će proraditi u punom kapacitetu što će omogućiti i razvoj turizma, ali i drugih privrednih grana – istakao je pored ostalog gradonačelnik Kraljeva. - Izgradićemo severnu obilaznicu kako bi izmestili težak saobraćaj iz centra grada, nastavljamo ulaganje u planinu Goč, a započećemo i izgradnju zatvorenog bazena, kao i modernog fudbalskog stadiona čiji će kapacitet biti 8.000 mesta.

Ovom prilikom za novog zamenika predsednika Skupštine grada izabran je Milenko Stefanović dosadašnji direktor ovdašnjeg JKP „Vodovod“, kao i 11 članova Gradskog veća. Funkciju zamenika gradonačelnika nastaviće da obavlja Vukman Rakočević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna