TURK NA ČELU OPŠTINE: Naprednjaci formirali vlast u Trsteniku

S. Babović

20. 08. 2020. u 15:55

POSLE Brusa, i Trstenik je u četvrtak dobio predsednicu opštine.

ТУРК НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ: Напредњаци формирали власт у Трстенику

Foto: Protokol

Milena Turk (SNS), diplomirani hemičar vodiće zapadnomoravsku opštinu u naredne četiri godine nakon što je dobila poverenje 41 od 41 prisutnih odbornika na prvoj radnoj sednici Skupštine opštine.

- Zaista mi je pripala velika čast i zadovoljstvo da budem na čelu opštine i naravno,to je velika odgovornost da se suočim sa svim izazovima koji nam predstoje-napominje u prvoj izjavi nakon izbora Milena Turk.

Foto: Protokol

- S ponosom ističem da među članovima Opštinskog veća imamo dve žene, koje će dati u svoji resorima dati doprinos u daljem razvoja.Na sednici sam predstavimo plan razvoja u svim segmentima, za svaku oblast koja je od vitalnog značaja za naše stanovnike.

Predsednik opštine Turk napominje da će se insistirati na na energičnom i intenzivnom rzavoju infrastrukture,ali i na saradnji sa republičkim organima kako bi što više investicija od kapitalng značaja došlo u opštinu i kako bi se zajedničkim snagama došlo do vizije, a ona je da Trstenik bude ekonomski stabilna lokalna samouprava u kojoj će mladi ljudi želeti da ostanu i u kojoj će imati priliku da rade.

Novoizabrani predsednik opštine je od 2014.godine, u dva mandata, bila narodni poslanik SNS, član je Glavnog odbora ove stranke i potpredsednik OO Trstenik. Za njenog zamenika izabran je Dejan Rakovac(SNS), profesor fizičke kulture. Na ranije održanoj konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine izabran je naprednjak Gerasim Atanasković,a njegov stranački kolega Zoran Mirković, izabran je za zamenika.

Iako su SNS i SPS potpisali koalicioni sporazum uoči konstitutivne sednice,svi članovi Opštiskog veća su iz redova SNS (Zoran Jakovljević,Dragica Gočanin-Pajčić,Tamara Simić, Dušan Erić,Vladimir Dačić i Ljubiša Makrović).

Na lokalnim izborima u Trsteniku, ubedljivu pobedu je odnela lista Aleksandar Vučić – Za našu decu koja je osvojila 31 od mogućih 49 odborničkih mandata, GG Mario Spasić – uvek za rodni kraj ima sedam odbornika, POKS-pet, SPS –JS  četiri, a GG Zinat dva mandata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati