JUTKI POTVRĐEN MANDAT, iako čeka presudu

S. Babović

20. 08. 2020. u 12:30

BIVŠEM predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću-Jutki,koji je 10.jula osuđen na tri meseca zatvora zbog polnog uzmeniravanja bivše saradnice Marije Lukić, potvrđen je danas mandat na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Brus, saznaju “Novosti” na licu mesta.

ЈУТКИ ПОТВРЂЕН МАНДАТ, иако чека пресуду

Foto: S. B:

Kako je “Novostima” potrvđeno u Osnovnom sudu u Kruševcu,gde je Jutka i osuđen, presuda još uvek nije postala pravosnažna.

Konstitutivnoj sednici prethodilo je potpisivanje koalicionog sporazuma između SNS i SPS-JS(na slici), a na samoj sednici  potvrđeni su mandati za 29 odbornika.Ubedljivu većinu u parlamentu imaju naprednjaci, koji su trijumfovali na lokalnim izborima 21.juna i u parlamentu imaju 16 mandata. SPS-JS ima 3, GG “Za moderan Brus” Milutin Jeličić-Jutka-7, dva mandata ima GG “Za Brus” i jedan mandat pripada PUPS-u.

Za predsednika Skupštine izabrana je Dragana Despotović(SNS),diplomirani ekonomista,a za njenog zamenika, strukovni ekonomista Radovan Stajić,takođe iz SNS,dok je Boban Simić(SNS),diplomirani pravnik postavljen za sekretara Skupštine.Očekuje se početak prve redovne sednice Skupštine u novom sazivu, kao i izbor dr Valentine Milosavljević(SNS) za predsednika opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)