OPSEDNUTI SRBIJOM I NJENIM PREDSEDNIKOM: Hrvati žale što Vlada u Prištini „ovisi“ od Vučića

V. N.

17. 08. 2020. u 12:58

NIZ od 1.014 tekstova o Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koje su u minula četiri meseca objavljivali hrvatski mediji uvećao je ove nedelje zagrebački magazin "Globus".

ОПСЕДНУТИ СРБИЈОМ И ЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ: Хрвати жале што Влада у Приштини „овиси“ од Вучића

Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić / Foto EU

U opširnom tekstu pod naslovom „Kriza na Kosovu”, koji prate portreti prvog čoveka Srbije i premijera lažne države Avdulaha Hotija, maltene se lamentira nad „lošom statikom” aktuelne skupštinske većine u Prištini, uz gorku konstataciju da nova vlada „ovisi o Aleksandru Vučiću”.

- Za nju je glasalo i deset zastupnika Srpske liste, a ti predstavnici Srba su zapravo predstavnici Beograda u kosvskoj Skupštini i Vladi. Nijedno mesto nije dobio neki kandidat koji nije pod kontrolom Beograda - navodi se u članku, koji se, između ostalog bavio i zastojem u pregovorima naše i albanske strane kao i velikom ekonomskom krizom koja je pred „Kosovom”.

Hrvatski novinari dotakli su se naše zemlje i na ekonomskim stranama u, ruku na srce, nešto boljem kontekstu. Naime, u tekstu koji govori o hrvatskim vinarima koji su „na kolenima”, pominje se da naša država izdvaja „značajne investicije i marketinški budžet od više miliona evra” kako bi pomogla proizvođačima.

Podsetimo, predsednik Vučić je u petak kazao da mediji u Hrvatskoj opsednuti njime i da favorizuju njegove političke protivnike, kao i da nema sumnje šta su njihovi motivi za to:

- Dobio sam rezultate o visini industrijske proizvodnje, gde beležimo rast od 2,6 odsto, dok su svi ostali u Evropi u padu, čak i Nemačka. Logično je da drugi neće tome da se raduju. Decenijama, beću da kažem više od veka, funkcioniše zajedništvo u regionu protiv Srba i Srbije. Što je manja, bespomoćnija, lošija - to im je bolja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (91)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024