OPSEDNUTI SRBIJOM I NJENIM PREDSEDNIKOM: Hrvati žale što Vlada u Prištini „ovisi“ od Vučića

V. N.

17. 08. 2020. u 12:58

NIZ od 1.014 tekstova o Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koje su u minula četiri meseca objavljivali hrvatski mediji uvećao je ove nedelje zagrebački magazin "Globus".

ОПСЕДНУТИ СРБИЈОМ И ЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ: Хрвати жале што Влада у Приштини „овиси“ од Вучића

Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić / Foto EU

U opširnom tekstu pod naslovom „Kriza na Kosovu”, koji prate portreti prvog čoveka Srbije i premijera lažne države Avdulaha Hotija, maltene se lamentira nad „lošom statikom” aktuelne skupštinske većine u Prištini, uz gorku konstataciju da nova vlada „ovisi o Aleksandru Vučiću”.

- Za nju je glasalo i deset zastupnika Srpske liste, a ti predstavnici Srba su zapravo predstavnici Beograda u kosvskoj Skupštini i Vladi. Nijedno mesto nije dobio neki kandidat koji nije pod kontrolom Beograda - navodi se u članku, koji se, između ostalog bavio i zastojem u pregovorima naše i albanske strane kao i velikom ekonomskom krizom koja je pred „Kosovom”.

Hrvatski novinari dotakli su se naše zemlje i na ekonomskim stranama u, ruku na srce, nešto boljem kontekstu. Naime, u tekstu koji govori o hrvatskim vinarima koji su „na kolenima”, pominje se da naša država izdvaja „značajne investicije i marketinški budžet od više miliona evra” kako bi pomogla proizvođačima.

Podsetimo, predsednik Vučić je u petak kazao da mediji u Hrvatskoj opsednuti njime i da favorizuju njegove političke protivnike, kao i da nema sumnje šta su njihovi motivi za to:

- Dobio sam rezultate o visini industrijske proizvodnje, gde beležimo rast od 2,6 odsto, dok su svi ostali u Evropi u padu, čak i Nemačka. Logično je da drugi neće tome da se raduju. Decenijama, beću da kažem više od veka, funkcioniše zajedništvo u regionu protiv Srba i Srbije. Što je manja, bespomoćnija, lošija - to im je bolja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (91)

Orao

17.08.2020. 14:32

@Sara - Nismo samo bolji od Hrvata nego i od drugih polupismenih ,ljubomornih i pakosnih KOMSI-ja u okruzenju ,koji Vucicu po inteligenciji postenju i sposobnosti NE mogu ni cipele cistiti.

Mala

17.08.2020. 19:50

@Sara - Opet nemaju čim da zaokupe svoju javnost pa izvlače Srbe iz rukava... A zemlja im opustela i osiromašila, bolje time da se ozbiljno bave i troše vreme na svoje probleme!

Tanjica

17.08.2020. 14:37

Bilo bi bolje hrvatskim medijima da se pozabave svojim politicarima i situacijom u njihovoj zemlji,nego sto povecavaju tiraze informacijama o nasem predsedniku.

Ja sam

17.08.2020. 15:23

Хрватска је као онај дечко комплексаш и садиста, кад девојка одбије да буде с њим (да се покатоличи), па је он годинама прогања, злоставља, на сваком кораку прича да је најгора, прети свима који јој приђу...

Maja

17.08.2020. 16:06

Poremetili su. Sto sve vise vreme odmice, sve ce vise i biti bolesnija nacija. Brzina kojom se siri njihovo ludilo je nezaustavljiva. Progresija je takva, da skoro mozemo da ocekujemo totalnu amneziju i sve to zajedno je pokazatelj da im nece biti dobro u buducnosti. Sami su krivi i sami su izabrali taj put. Srbija i Vucic svojim uspesima im samo pomazu u njihovom putu nizbrdo. Bravo hrvati, srljate u propast.

Kosta

17.08.2020. 17:56

Za nas je KIM deo Srbije i nikakva hrvatska mišljenja, kritike, neće to promeniti. Da nam ne misle dobro znamo, ali ne treba mnogo pridavati značaj tome. Imamo svoju politiku, nje se držimo.

Luka

17.08.2020. 19:37

Njihova zaludjenost je otisla predaleko. Voleli bi i oni da imaju predsednika kao sto je nas, ljubomorni su. A sta da im radimo, mogu samo da kukaju.

Miki Zg

17.08.2020. 20:31

Pročitah sve komentare 57 ,ponavljaju se,ali sve se svodi na ono što sam učio u SFRJ u srednjoj školi i na faksu: Bratstvo i jedinstvo ,milina, osnovna krilatica : Što slabija Srbija ,to jača Yugoslavija .To je trajalo 45 .god. i sada se drže te mantre državice eks YU !

milena

17.08.2020. 21:24

Ne znam zašto za sve krive Vučića, to prosto govore o njihovoj nesposobnosti, a Vučićeva snaga i pamet Srbiji daje mogućnost da razvija Srbiju i gradi budućnost za buduće generacije.

LeviSuter

17.08.2020. 21:34

Bolje je njima da gledaju svoja posla jer ih je EU prilicno razvalila. Uveli su im fiskalne kase na pijace. Sad su jos dosta pukli ekonomski zbog korone. Sad samo mogu da pljuju po Srbiji.

Goran

17.08.2020. 23:56

Колика количина комплекса долази из лепе њихове, њих више занима Београд него Загреб, не разумем зашто су се одвајали кад им је и даље Београд главни град.

Mija

18.08.2020. 11:58

Štovani. Ništa čudno jer njima su već godinama mentori Mesić i sada Milanović koji dobro naplaćuju svoje mentorske usluge .Nesmemo zaboraviti i sve "Hrvatske "generale Šiptaskog porekla koji su ratovali za Hrvatsku i njenu neovisnost koji su njihovi" heroji."sve skupa sramna družina.

zoran

18.08.2020. 19:52

Hrvati uopšte nisu opsednuti ni Srbijom ni Vučićem..a spinovanje i izmišljanje brzog sustizanja i prestizanja Hrvatske je ružan odnos i pocenjivanje inteligencije..okrenite se malo oko sebe i pokušajte misliti svojom glavom ili pitajte malo ljude koji su boravili u Hrvatskoj.

Komsija

22.08.2020. 05:57

Hrvatima smeta sto ne mogu vise da vladaju Srbijom, kako je bilo 50 godina za vreme kroato-komunizma. Drugom Jugoslavijom su vladali Hrvati po principu Slaba Srbija - jaka Jugoslavija.