TAČI NIJE POZVAN U BELU KUĆU? Još uvek nije stigla pozivnica za "predsednika", Vučić u Vašingtonu sa Hotijem

Novosti online

14. 08. 2020. u 18:51

ТАЧИ НИЈЕ ПОЗВАН У БЕЛУ КУЋУ? Још увек није стигла позивница за председника, Вучић у Вашингтону са Хотијем

Foto: EPA

U SREDU, 2. septembra, predstavnike Beograda i Prištine u Beloj kući ugostiće američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel i Trampov savetnik Robert O'Brajen.

Međutim, zajedno sa Avdulahom Hotijem, kako se očekuje, neće biti predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, javlja „Koha“.

Tako je nagovestio Grejson Vinsent iz američkog Saveta za nacionalnu bezbednost. Vinsent je, upitan da li je poziv za sastanak upućen Tačiju, spomenuo samo Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao lidere koji će biti na sastanku.

- Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen primiće 2. septembra lidere Srbije i (tzv.) Kosova sa ambasadorom Grenelom. Sjedinjene Države se raduju ovim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem. Sjedinjene Države veruju da je napredak u ekonomskoj sferi ključ za napredovanje mirovnog procesa - rekao je Vinsent.

Prištinski mediji su pitali i Predsedništvo tzv. Kosova da li će Tači biti prisutan na sastanku, ali još nije dobila odgovor.

U međuvremenu, Tači je tokom dana pozdravio organizaciju sastanka pod posredovanjem Sjedinjenih Država, ali nije pisao o članovima kosovske delegacije.

Sličan sastanak u Vašingtonu odložen je 27. juna, nakon što je Specijalizovano tužilaštvo objavilo optužnicu protiv kosovskog predsednika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mišo Peć

14.08.2020. 20:59

Te Američke zavrzlame hočeli biti ovaj ili onaj,koje u prednosti u razgovorima dali EU ili Amerika tih njihovih fora i fazona nama je sasvim dosta,mi moramo mudro prićo ovom problemu ki su napravile zapadne zemlje razgovarati i pregovarati i sa Prištinom i sa svima njima ali nikada ni u kakvoj situaciji i nepomisliti da i metar Kosmetske zemlje ikada priznamo za nezavisno Kosovo.