VUČIĆ O NAJAVI DA ĆE CRNA GORA OTVORITI GRANICE: Izneo stav, a onda objasnio kakva je situacija sa koronom u Srbiji

Novosti online

14. 08. 2020. u 10:12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Novo jutro na televiziji Pink pozdravio je najavu da će Crna Gora otvoriti najave sa Srbijom i dodao da epidemiološka situacija u Srbiji postaje bolja.

ВУЧИЋ О НАЈАВИ ДА ЋЕ ЦРНА ГОРА ОТВОРИТИ ГРАНИЦЕ: Изнео став, а онда објаснио каква је ситуација са короном у Србији

Foto: Pink Printskrin

- Lepo je, radostan sam zbog toga. Imate mnogo ljudi iz Srbije koji imaju vikendice u Crnoj Gori, rođake, porodice, ogroman broj Srba živi tamo. Najbliži smo vekovima - rekao je Vučić - rekao je Vučić i dodao:

- Brojevi su bolji, situacija je bolja. Postoje ti talasi, sa onim teškim smo uspeli da se izborimo, ali nije vreme za opuštanje. Bilo je onih mlađih, ali su žrtve najviše stariji i oni gojazniji. Vidite da i kod mlađih izaziva probleme, važno je da održavamo distancu, metar i po, koliko je moguće. Stvari u Srbiji idu mnogo bolje. Nadam se da nećemo nikad više otvoriti Arenu ili Sajam, niču dve kovid bolnice. Toliko novih bolnica gradimo, od Infektivne preko Dedinja 2, radimo onkologije u više mesta. Mnogo novca smo uložili a u zdravstveni sistem mora da se ulaže, pokazalo se koliko je to bitno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

Moji ti znaš koji

14.08.2020. 10:33

Procenat obolelih u CG je u četiri najveća u Evropi. Minimum je, po povratku, obavezan test i 14 dana karantina. Osim toga, ovo je politička odluka da se omogući dovlačenje fantomskih glasača iz Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

Stefan

14.08.2020. 10:40

Srbija prepoznaje prioritete, ulaganje u zdravstvo je od velikog značaja, kako bismo mogli da se kvalitetno lečimo u budućnosti i održavali stabilan zdravstveni sistem.

Sosa

14.08.2020. 12:06

Izbori će za dve nedelje, a i naši građani koji imaju nekretnine u Crnoj Gori treba da plate porez i dažbine... (koje bi inače većina platila još maja meseca)

djole

14.08.2020. 13:29

Pa dobro i prosli put crnogorcima dadosmo ulaz i dpnese u studenjak koronu. Ko ce ovj put da odgovara za sledeci talas korone. Mislim da je ovo politicka odluka i neka vam ide na dusu predsednice nove zrtve zbog virusy iz crne gore.

Valjevac

14.08.2020. 13:46

Crnogorci su pametni sacekali da mi donesemo odluku da ne treba za njih test oni nama traze test nikako da se opametimo umesto da sacekamo njihovu odluku pa im vratimo milo za drago

Nn

14.08.2020. 15:53

Otvaranje granica Crne Gore prema Srbiji je odlicna vest, posebno za ljude iz Crne Gore koji zive u Srbiji, za one koji zele da letuju u Crnoj Gori, za one koji imaju rodbinu u Crnoj Gori i obrnuto. Situacija sa korona virusom se blago stabilizovala pa u skladu sa tim je i relaksacija mera.

Lola

14.08.2020. 17:29

Mislim da je svest danas kod naroda malo veća kao i činjeca da ćemo morati da se naviknemo na nove uslove za život. Nije lako ali izguraćemo,uostalom kao i svi u svetu,nema razlike.

Kosta

14.08.2020. 18:02

Na prvu najavu otvaranja granica koju je dala Crna Gora, Srbija je odgovorila puštanjem njihovih građana bez PCR. Oni još ćute, ne izjašnjavaju se o ovoj meri. Neka, ako je uvedu, imaće manje turista. Za porodicu od 4 člana to je veliki izdatak.

Ivana

14.08.2020. 20:22

Dobro je da će Crna Gora otvoriti konačno granice sa Srbijom, jakoje važno da Srbija bude ekonomskijaka i stabilna. Dve države zaista treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.

Nevena

14.08.2020. 23:17

Veliki deo nas više neće letovati u Crnoj Gori, a za to je kriv Milo i njegovi dilovi sa albancima.Crnoj Gori želim da se oslobodi na izborima vlasti koja je upropaštava.