PATRIJARH IRINEJ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Razgovori o Kosmetu neizvesni, a stanje teško

Tanjug

12. 08. 2020. u 22:15

PATRIJARH srpski Irinej izjavio je večeras da su se on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasili da su razgovori Beograda i Prištine neizvesni i da je stanje na Kosovu i Metohiji veoma teško.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Разговори о Космету неизвесни, а стање тешко

Foto: Printskrin

- Razgovori koji će se voditi nisu nešto što obećava rešenje. Tako da je to još problem koji se samo produžava. Kosovo je u posebnoj situaciji i videćemo kako će to da se završi - rekao je srpski patrijarh, koji je danas razgovarao sa Vučićem.

Irinej, koji je sa Vučićem razmatrao i termin osvećenja Hrama Svetog Save na Vračaru, rekao je da je taj termin određen, ali da je pitanje da li će biti moguće organizovati ga u drugoj polovini oktobra.

- To zavisi od mnogih faktora i činjenica. Mi imamo nade da će tom činu prisustvovati predsednik Rusije Vladimir Putin i od te ideje nismo odustali. Ponavljam, to će se dogoditi ako uslovi dozvole - rekao je Irinej za portal Nova.rs.

On objašnjava da još ima mnogo posla na Hramu Svetog Save i da se sve planski obavlja.

- Ukoliko budemo obavili te poslove i ako prilike budu dozvoljavale, mi ćemo organizovati takav skup - kazao je patrijarh.

Govoreći o reakcijama na njegovu nedavnu izjavu da je vreme za pomirenje između Srba i Hrvata, patrijarh je naveo da je to oduvek stav SPC.

- Naš stav je oduvek bio da treba stvoriti atmosferu mira, ali to moraju da žele obe strane. Videćemo da li će se napraviti nekakvi pomaci u tom pravcu - istakao je Irinej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)