PREDSEDNIK O MEŠANjU SAD: Upozorenje je političko, ali će Srbija uvek da odlučuje kao suverena zemlja

Tanjug

utorak, 11. 08. 2020. u 14:10

ПРЕДСЕДНИК О МЕШАЊУ САД: Упозорење је политичко, али ће Србија увек да одлучује као суверена земља

Foto: Pink Printskrin

KINESKI raketni sistem FK 3, o čijoj nabavci smo razmišljali, nije na spisku za sankcije američkog ministarstva.

 Zato upozorenje SAD tim povodom vidimo pre svega kao političko, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija će, ističe, uvek odlučivati kao nezavisna, suverena zemlja, ne ugrožavajući svoje vitalne interese, a to će biti slučaj i u vezi nabavke raketnih sistema.

Vučić je, na molbu da prokomentariše upozorenje Ambasade SAD na rizik kupovine kineskog raketnog sistema, dok u Rusiji pojedini portali spekulišu da se radi o odustajanju od kupovine ruskog S 300, rekao da svaki put kada se odlučimo za nešto da kupimo uvek neko ima nešto protiv.

- Mi smo razmišljali o kineskom raketnom sistemu FK 3. Taj sistem nije na spisku za sankcije američkog ministarstva. Razumemo to upozorenje kao političko saopštenje. Ali uvek ćemo delovati kao nezavisna, suverena zemlja, razmišljajući da ne ugrozimo naše vitalne interese - objasnio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Mišo Peć

11.08.2020. 19:59

Smatram da nam je bezpotrebna najava nabavke bilo koje tehnike,sistema,opreme i slično,zašto bi davali bilo kome prostor za pritiske i komentare.Kad naručena oprema stigne to i objavimo i srećno nam bilo.

Miki Zg

11.08.2020. 20:24

@Mišo Peć - Gosp. OK ,postoji vojna tajna .Uzeo bi jednu bateriju S-400 i smjestio oko Kraljeva i pokrio s tri baterije S-300 modernizirane Srbiju .U miru ,svaka baba zna što Srbija ima ?