"TEŠKO VAM JE, RAZUMEM": Porodica Rajić o pozivu predsednika Vučića i bolu zbog dece poginule na Petrovačkoj cesti

M. M.

07. 08. 2020. u 21:14

ТЕШКО ВАМ ЈЕ, РАЗУМЕМ: Породица Рајић о позиву председника Вучића и болу због деце погинуле на Петровачкој цести

Foto: M. Anđela

- PROČITAO sam u "Večernjim novostima" da je Spase Rajić, kome su poginuli sin i kćerka na Petrovačkoj cesti, rekao da se njegove dece možda ni ove godine niko ne bi setio da ih ja nisam pomenuo na mostu na Rači.

Meni je važnije da sam se setio to dvoje dece nego da se dodvoravam predstavnicima druge zemlje i medijima. Čuo sam se sa Rajićem, država će gledati da pomogne, da se ne zaborave deca koja su poginula samo zato što su Srbi - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Nenad, sin Spase Rajića, kaže, za "Novosti", da ih je Vučićev poziv iznenadio.

- Bili smo na groblju kada nas je ujutru pozvao. A kada je čuo gde smo, izvinio se i rekao da će pozvati ponovo. Najpre sam mislio da se neko šali, ali sam prepoznao njegov glas.

Oko 14 sati usledio je novi poziv predsednika Srbije, koji je tada razgovarao sa Spasom Rajićem.

- Kako mi je otac prepričao razgovor, koji je potrajao, shvatili smo predsednikovu iskrenu želju da pomogne u rešavanju problema porodica koje su na Petrovačkoj cesti izgubile decu. Za nas, u danu našeg nemerljivog bola, poziv predsednika države je u neku ruku ohrabrenje. I mnogo nam znači što je sa nama podelio deo naše tuge. Rekao je ocu: "Teško vam je, razumem." - preneo nam je Nenad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

VUCIC JE DUSA OD COVEKA

07.08.2020. 21:41

Svima bi pomogao i na sve gleda, kao pravi domacin kuce. Dok ono djubre od coveka odlazi na proslavu zlocinackog (ustasko-nacistickog) poduhvata koja se svake godine odrzava (provokativno) u Kninu.

Jelena

07.08.2020. 22:24

Izbeglice nisu primljene u Srbiji kako je trebalo i to je nama svima na savesti. Bog vam pomogao dobri ljudi i da znate da ima jos nas koji saosecamo sa vama.

Boris

08.08.2020. 03:09

Svako ima pogresaka pa ni predsednik Vucic nije izuzetak ,mislim da je on ipak veliki covek patriota on ne radi nikakva dodvoravanja stradalnicima radi svoje politicke popularnosti vec kao osecajni covek kome je stalo do svakog pojedinca zato i ima veliku podrsku u narodu

Jovica

08.08.2020. 07:41

Hrvati su sudili za ratne zločine samo sto je neki oficir rođen u Hrvatskoj. A oni poslali dva pilota da bombarduju izbegličku kolonu?! Kad su "oslobađali" Istočnu Slavoniju u Savu je oboren avion sa pilotom koji je takođe bombardovao izbeglice! Samo mala crtica o njima i trulom zapadu koji ih podržava.

Zoki

08.08.2020. 17:04

Đubre Milosevic nije hteo da ih primi u Beograd al sta ocekivali od crnogorskog junaka a takvih nam je mnogo i prepuna kapa (tadica đilasa noga i ostalih)