HISENI: Sporazum Beograda i Prištine za 12 meseci

Tanjug

06. 08. 2020. u 23:38

ХИСЕНИ: Споразум Београда и Приштине за 12 месеци

Novosti

KOORDINATOR Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni ocenio je večeras da će sporazum biti postignut za 12 meseci i da će u tom periodu ili doći do međusobnog priznanja ili će proces potpuno propasti.

"Ne radi se o godinama, već o mesecima. U roku od 12 meseci očekujemo sporazum sa obostranim priznavanjem ili će ceo ovaj proces propasti. Sve na međunarodnom nivou govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da zgrabe kako bi napredovale. Ne znam da li je Srbija to razumela, ali ako namerava da se integriše u EU, trebalo bi", rekao je Hiseni gostujući na TV Kljan Kosova.

Dodao je da će insistirati na intenzivnim razgovorima u koordinaciji sa EU, SAD i Parizom.

On je naveo da ukoliko se ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog, Kosovo može da izgubi još deset godina.

Hiseni je ocenio da ovaj scenario "preti da odvede Kosovo ka državama koje imaju nedovršen status, kao što je slučaj Palestine", prenosi Kosovo onlajn.

Negirao je da ima glasova unutar vladajuće koalicije koji su se protivili njegovom imenovanju za koordinatora za dijalog.

"Haradinaj Stubla je deo vlade i ima gde da se obrati, a što se tiče koordinatora, nisam upoznat da se bilo ko od koalicionih partnera usprotivio takvoj odluci", rekao je Hiseni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nikola

07.08.2020. 08:23

Šiptari vi ste bre cirkus! Pa sve da nato izvrši invaziju nećete taj film gledati! Udarala su silnija i hrabrija carstva pa ih više nije bilo! Bolje po vas da prihvatite autonomiju i da se smirite.Samo tako možete u eu! A što se nas tiče možete skupa sa migrantima,ko vas drži? A ako opet budete nemirni, zna se!