RASPAO SE SAVEZ ZA SRBIJU: Boško napustio Đilasa zbog Kosova

D. M.

utorak, 04. 08. 2020. u 13:27

РАСПАО СЕ САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Бошко напустио Ђиласа због Косова

Foto: Tanjug/Rade Prelić

SAVEZ za Srbiju, koji je osnovao lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, danas se i zvanično raspao.

Stranke koje su činile ovaj opozicioni blok donele su odluku da sa srodnim partijama i pokretima formiraju Udruženu opoziciju Srbije, ali deo ovog novog političkog projekta neće biti Boško Obradović i Dveri, a kao ključni razlog za razlaz navedeno je - Kosovo.

Naime, da neće u novi Đilasov projekat, danas je potvrdio potpredsednik Dveri Ivan Kostić, koji je rekao da taj pokret više nije deo Udružene opozicije Srbije i da će početkom septembra predstaviti novu verziju "starih Dveri", sa novim programom i novim ljudima.

On je pojasnio da je Dverima u ovom trenutku prioritet odbrana Kosova, što znači da "ne mogu da budu deo novog političkog saveza opozicije, ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje KiM u sastavu Srbije".

TADIĆ OPET NAPAO LUTOVCA

SOCIJALDEMOKRATSKA stranka (SDS) Borisa Tadića saopštila je danas da još nije dobila odgovor na apel lideru Demokratske stranke Zoranu Lutovcu da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržena ranijoj odluci o ujedinjenju ili je ta odluka u međuvremenu poništena. Iz SDS poručuju da ćutanje Lutovca tumače kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS.

Prema Kostiću, Dveri su u SzS ušle zato što je počivao na 30 programskih tačaka, a za njih su posebno bile važne dve tačke posvećene KiM, u kojima se jasno naglašavalo poštovanje Ustava i rezolucije 1244, kao i nepristajanje na priznavanje lažne države Kosovo.

- Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji SzS i više ne važi pomenutih 30 tačaka, Predsedništvo Dveri je donelo odluku da ne budemo deo tog novog opozicionog saveza i da svoju dalju političku aktivnost nastavimo nezavisno.

Iz SzS su saopštili da je, iako su se Dveri opredelile da ne pristupi Udruženoj opoziciji, izražena obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji. Ko će sve pristupiti Udruženoj opoziciji trebalo bi da bude poznato narednih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

MARKO

04.08.2020. 13:41

E tako bi se i drzava raspadala da je Đilas na vlasti . Nijedna fabrika radila nije ,sve su unistili on i njegova banda zuta . Kako je Vucic dosao postoji mogucnost za privatni biznis za zaposljavanje naroda mnogo toga se promenilo,sta je covek napravio ispresecao Srbiju auto-putevima . Sto ne kaze Đilas da na Adi ciganliji koristi lokale i zemljiste koje su javno dobro . Banditu jedan ,koliko si se napljakao pa ti nije dosta banditu jedan.

Miki

04.08.2020. 14:23

@MARKO - Nabrojano je malo od Draganovih aktivnosti, medijski mogul, glavni za mnoga pitanja. Kada ce u Republici Srbiji biti sabrana sva nedela i zlocini politicara od 1980. godine do danasnjih dana, i naravno da konacno poloze racune i odgovaraju za zlo koje su napravili. Ovako se nezadovoljni dopisuju a politicari i dalje medjusobno prave posao

Bonaparta

04.08.2020. 13:47

Maske su odavno pale, ostale samo parole i želja za vlašću, lopovlukom i mekano fotelji. Nije im jasno da su još 2012 postali serija opisani. Bavite se g-do iz opozicije nečim korisnim recimo poljoprivredom možda i uspete.

maniks

04.08.2020. 14:23

Znaci savez ostaje savez udruzene opozicije koji ce ciniti izdajnici Srpstva i Srbije. Obradovic znaci tek sada shvatio da je bio u kolo sa izdajnicima koji kukaju i placu po Evropi na sopstvenu zemlju.Dveri su nekad bile stranka patriotizma i Srpstva sta im se to desilo samo oni znaju.Da nisu usli u ovaj izdajnicki szvez siguran sam da mi mnogo bolje prosli na izborima.

Nikola

04.08.2020. 15:29

@maniks - Драги Маниксе, Двери не би могле "боље да прођу на изборима", јер уопште на изборе нису ни изашле! Став Двери је био да је рок за изборе истекао 3. јуна и да у тим околностима не излазе.

Boris

04.08.2020. 14:55

Zao mi je tog Boska ima inteligencije ali nema mudrosti covek luta a 44 su mu godine veruje Djilasu ,dosta mu je pogledati facu i videti da tu nema ni coveka ni casti ni cestitosti ,Bosko koji si naivcina ispao

Boki

04.08.2020. 19:59

Sada se vidi sta je predstavljala ta koalicija. Nikada oni me bi mogli da se dogovore. Naj bolje im je da se povuku iz politike! Ovo je kraj za njihov javasluk,huskanje i razbijanje skupstine i Beograda!