DAČIĆ - NEVIĐENA HRVATSKA PROVOKACIJA: Traže da Srbin prisustvuje proslavi Oluje da bi umirili savest

Tanjug

28. 07. 2020. u 10:29

Hrvatska traži da na proslavi Oluje prisustvuje Srbin, jer bi im tako bilo malo lakše na savesti, kaže prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i poručuje da je takav zahtev za učešće na proslavi etničkog čišćenja Srba "neviđena politička provokacija".

ДАЧИЋ - НЕВИЂЕНА ХРВАТСКА ПРОВОКАЦИЈА: Траже да Србин присуствује прослави Олује да би умирили савест

Ivica Dačić / Foto Tanjug

On je na TV Pink rekao da Hrvatska ne traži da se na proslavi godišnjice Oluje pojavi predstavnik Srbije, nego Srbin, i to Srbin iz Hrvatske.

Naveo je da je u Hrvatskoj pre rata živelo 560.000 Srba, a sada ih je ostalo 180.000.

"Oni su izvršili etničko čišćenje sopstvene države i izvršili su ono što je bio cilj svih pokreta na kraju i ustaškog pokreta", rekao je Dačić.

Dačić kaže da je Crna Gora se osetila prozvanom povodom njegovog negodovanje što će predstavnik Crne Gore biti na proslavi Oluje.

"Siguran sam da nikoga u Srbiji nije zabolelo mnogo kad je Albanija priznala takozvano Kosovo, ali mislim da je svakog Srbina zabolelo kad je Crna Gora to učinila", kaže Dačić.

Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković juče je rekao da bi bilo "jako dobro i korisno" kada bi na obeležavanje godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu došao i potpredsednik vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević i dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici vlade obeleže i srpska stradanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna