VUČIĆ U SREDU NA ONLAJN REGIONALNOM SAMITU: O partnerstvu na Zapadnom Balkanu

Tanjug

subota, 25. 07. 2020. u 14:02

ВУЧИЋ У СРЕДУ НА ОНЛАЈН РЕГИОНАЛНОМ САМИТУ: О партнерству на Западном Балкану

Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da učestvuje u sredu na regionalnom samitu o partnerstvu na Zapadnom Balkanu, u organizaciji Atlantskog saveta.

Samit će biti održan onlajn u sredu, 29. jula, objavljeno je na sajtu Atlantskog saveta.

Osim Vučića, na samitu će učestvovati i premijer Albanije Edi Rama, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, kao i predstavnici Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Svrha samita je olakšavanje i promocija konkretnih koraka ka regionalnoj ekonomskoj integraciji, koji mogu da podstaknu ekonomski oporavak nakon pandemije korona virusa, ojačaju dugoročnu konkurenciju i privuku ulagače, navodi Atlantski savet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Marko

25.07.2020. 19:36

Moramo razgovarati i stvarati ekonomska partnerstva sa okolnim zemljama. Kakve god druge odnose imali, trgovinske benefite partnerstva niko ne moze da osporava. Mi smo licno iskusili izolaciju devedesetih i znamo kakve posledice ima.

Vanja

25.07.2020. 22:09

Lepo bi bilo da se sve drzave Zapadnog balkana sloze, bar u vreme korone! Dogovor kucu gradi ...ne zavisi samo od nas. Ako se neko zalaze i zalagao za mir i stabilnost u regionu onda je to predsednik Vucic.

Ivana

25.07.2020. 22:15

Svaki regionalni samit je važan da bi se odnosi u regionu ojačali.Srbija danas se cela razvija i grai, to jeono što je važno za ekonomski oporavak.Srbija se danas cela razvija, i pomoći će drugim u regionu koliko god bude mogla.