VUČIĆ PRED PUT U BRISEL: Borićemo se za interese Srba na KiM, dve su ključne teme na dnevnom redu

Tanjug

15. 07. 2020. u 13:11

ВУЧИЋ ПРЕД ПУТ У БРИСЕЛ: Борићемо се за интересе Срба на КиМ, две су кључне теме на дневном реду

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred sutrašnji odlazak u Brisel, gde će zvanično biti nastavljen dijalog sa Prištinom, da će se boriti za interese Srbije i Srba na KiM.

Na pitanje novinara šta očekuje od nastavka dijaloga u Briselu, Vučić je rekao da su dve ključne teme sutra na dnevnom redu: nestale i interno rasljene osobe i druga tema je ekonomija i bolji ekonomska saradnja, te protok robe, kapitala i usluga.

"Pripemili smo se za tu temu i oni su se pripremili, gledamo šta možemo da uradimo, ali borićemo se za interese Srbje i Srba na KiM, to je naš cilj i obaveza i to je naš posao", poručio je Vučić.

Kaže da ne zna koliko će trajati sutra razgovori, ali da će imati i sastanak sa Šarlom Mišelom, a posle će zvanicnco početi dijalog.

Videćemo kako će to da izgleda, dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

star

15.07.2020. 13:48

Stav Srbije i našeg predsednika je dobro znan svima u svetu i ne verujem da će ikada popustiti, pod bilo kojim pritiskom, jer se moramo izboriti za normalniji život Srbima na KiM.

Sara

15.07.2020. 14:59

Nestali i interno raseljeni to su uglavnom srbi koje su šiptari decenijama progonili i nažalost i dalje to rade pred očima medjunarodne zajednice

Ivana

15.07.2020. 19:25

Aleksandar Vučić zaista želi da se diplomatski bori za naše KiM, Aleksandar Vučić je jedini koji može naše pitanje KiM da reši. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.