PREMINUO PACIJENT U KRALjEVU, 44 NOVOOTKRIVENA SLUČAJA: Sve teža epidemiološka slika u sedištu Raškog okruga

S.BABOVIĆ-G. ŠLjIVIĆ

nedelja, 12. 07. 2020. u 11:34

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ У КРАЉЕВУ, 44 НОВООТКРИВЕНА СЛУЧАЈА: Све тежа епидемиолошка слика у седишту Рашког округа

Foto: G.ŠLjIVIĆ

JEDAN preminuli pacijent i 44 pozitivna brisa na KOVID-19 poslednji je bilans epidemije korona-virusa u Kraljevu,potvrđeno je danas u Zavodu za javno zdravlje u ovom gradu.

.Od testirana 63 uzorka u laboratoriji Veterinarsko-specijalističkog instituta pozitivnih je 40,dok je iz laboratorije “Vatreno oko” među 7 pristiglih uzoraka, pozitivno-4.

Čekaju se rezultati za još 6 briseva,od ukupno 63, koji su testirani u ovoj laboratoriji.

- Alarmantno je što je u kratkom vremenskom roku došlo do naglog povećanja broja zaraženih, a Kraljevo je puna tri meseca bilo jedno od svetlih tačaka kovid epidemije u Srbiji-napominje dr Aleksanadar Macan, direktor ZZJZ Kraljevo.- Očigledno je da se preporuke o okupljanjima, naročito u zatvorenom prostoru,gde uglavnom boravi mlađa populacija, kao i preporuke o socijalnoj distanci i ličnoj samozaštiti i sve ono što smo već trebali da naučimo, nisu u značajnoj meri poštovale.

Od početka epidemije na teritoriji Kraljeva je do 11.jula potrvđeno 351 slučaj KOVID-19. Pacijent koji je juče preinuo u Opštij bolnici “Studenica” Kraljevo je, na žalost, 12.-i smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa KOVID-infekcijom.          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)