PREMINUO PACIJENT U KRALJEVU, 44 NOVOOTKRIVENA SLUČAJA: Sve teža epidemiološka slika u sedištu Raškog okruga

S.BABOVIĆ-G. ŠLjIVIĆ

12. 07. 2020. u 11:34

JEDAN preminuli pacijent i 44 pozitivna brisa na KOVID-19 poslednji je bilans epidemije korona-virusa u Kraljevu,potvrđeno je danas u Zavodu za javno zdravlje u ovom gradu.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ У КРАЉЕВУ, 44 НОВООТКРИВЕНА СЛУЧАЈА: Све тежа епидемиолошка слика у седишту Рашког округа

Foto: G.ŠLjIVIĆ

.Od testirana 63 uzorka u laboratoriji Veterinarsko-specijalističkog instituta pozitivnih je 40,dok je iz laboratorije “Vatreno oko” među 7 pristiglih uzoraka, pozitivno-4.

Čekaju se rezultati za još 6 briseva,od ukupno 63, koji su testirani u ovoj laboratoriji.

- Alarmantno je što je u kratkom vremenskom roku došlo do naglog povećanja broja zaraženih, a Kraljevo je puna tri meseca bilo jedno od svetlih tačaka kovid epidemije u Srbiji-napominje dr Aleksanadar Macan, direktor ZZJZ Kraljevo.- Očigledno je da se preporuke o okupljanjima, naročito u zatvorenom prostoru,gde uglavnom boravi mlađa populacija, kao i preporuke o socijalnoj distanci i ličnoj samozaštiti i sve ono što smo već trebali da naučimo, nisu u značajnoj meri poštovale.

Od početka epidemije na teritoriji Kraljeva je do 11.jula potrvđeno 351 slučaj KOVID-19. Pacijent koji je juče preinuo u Opštij bolnici “Studenica” Kraljevo je, na žalost, 12.-i smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa KOVID-infekcijom.          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi