DA SAM OSTAO DA LEŽIM, UBILI BI ME: Policajac kome su slomljene obe noge na protestima otkrio kakve ga još muke čekaju

Novosti online

subota, 11. 07. 2020. u 20:16

ДА САМ ОСТАО ДА ЛЕЖИМ, УБИЛИ БИ МЕ: Полицајац коме су сломљене обе ноге на протестима открио какве га још муке чекају

Foto: Pink Prinskrin

POLICAJAC Nebojša Apostolović jedan od je 118 pripadnika MUP koji su poslednjih dana zadobili povrede na protestima širom Srbije. Njemu su polomljene obe noge.

- Stajao sam sa kolegama na platou kod glavnog ulaza u Skupštinu. U jednom trenutku demnonstranti su srušili zaštitnu ogradu i bacili je na policajce. Počeli su da nas zasipaju kamenicama, flašama, limenkama i još nekim predmetima koji nisu mogli da se nađu tu, što znači da su očigledno doneseni sa namerom da bi se napala policija. Bilo je i oštrih predmeta", ispričao je Nebojša Apostolović pripadnicima MUP-a koji su ga posetili u Urgentnom centru.

Kako je rekao, on i kolege su "bukvalno bili saterani na ivicu platoa stepeništa, gde se ulazi u Skupštinu".

- U jednom trenutku, kolega i ja smo se sklonili iza velikog stuba i čekali da prestanu da gađaju da bismo mogli da uđemo u Skupštinu. Proletelo je nekoliko kamenica i kad mi se učinilo da je bezbedno da možemo da uđemo, kolega koji je bio ispred mene krenuo je i uspeo da uđe, a ja sam u tom trenutku, slučajno, svom srećom, okrenuo pogled i video ogroman kamen koji leti ka mojoj glavi. Refleksno sam odreagovao da sklonim glavu od kamena, okliznuo sam se sa zida i pao sa četiri, pet metara visine - opisao je kolegama kako se povredio.

Kako je rekao, da nije bilo njegovih kolega, verovatno bi ostao na asfaltu. Utvrđeno je da ima višestruki prelom leve potkolenice, desnog skočnog zgloba i desne pete. Čekaju ga najmanje dve opercije.

- Gledam kako oko mene lete razni predmeti, kamenje, flaše, a ja ne mogu da se pomerim. Mnogo sam zahvalan kolegama koje su mi pomogle. U nekoliko sekundi prošao mi je ceo život pred očima. To je trenutak kada vidim rulju, lete kamenice, leti sve, a vi ste nemoćni. Da sam ostao da ležim, ubili bi me - ispričao je Apostolović.

Apostoloviću su se na hrabrosti zahvalili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mila

12.07.2020. 07:58

I policajci su nečiji sinovi, muževi, braća , zar oni nisu naš narod koji čuva zemlju? Ako volite Srbiju, zašto gadjate srpskog čuvar? Licemerno!