Rebić o događajima ispred Skupštine: Privedena 24 učesnika nasilja, okupljeni nisu hteli da propuste kola Hitne pomoći (UŽIVO)

Novosti online

08. 07. 2020. u 10:28

Ребић о догађајима испред Скупштине: Приведена 24 учесника насиља, окупљени нису хтели да пропусте кола Хитне помоћи (УЖИВО)

Foto: Printskrin

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu rekavši da je MUP priveo 24 osobe posle sinoćnjeg nasilja.

On je pojasnio da je sve počelo oko 19 časova kada grupa od pedesetak okupljenih na sinoćnjem neprijavljenom protestu nije dozvolila kolima Hitne pomoći da prođu kroz masu iako je to bio najkraći i najbrži put za prevoz teškog pacijenta.

- Uspeli smo da identifikujemo zasad jednog osumnjičenog za paljenje policijskog vozila, a nastavićemo da identifikujemo ostale koji su palili vozila, a ima i tu i oštećenja vozila građana.

Rebić je prethodno izjavio da je policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je oko 23 časa upotrebila hemijska sredstva. Povređena su najmanje 43 policajca.

Policija je bila uzdržana, nije primenjivala silu sve dok životi policajaca nisu bili ugroženi, naglasio je Rebić dodavši da je odgovor policije usledio tek posle pretrpljenih kamenica, flaša, konzervi i 4 naleta huligana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)