"NETAČNE TVRDNJE O NEOBJAVLJIVANJU DOKUMENATA" Dimitrijević: Na veb-prezentaciji RIK objavljeni svi zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu

Novosti online

13. 06. 2024. u 09:35

NETAČNE su tvrdnje o neobjavljivanju dokumenata o lokalnim izborima u Nišu na veb-prezentaciji Republičke izborne komisije, navodi se u saopštenju predsednika Republičke izborne komisije Vladimira Dimitrijevića.

НЕТАЧНЕ ТВРДЊЕ О НЕОБЈАВЉИВАЊУ ДОКУМЕНАТА Димитријевић: На веб-презентацији РИК објављени сви записници о раду бирачких одбора у Нишу

Vladimir Dimitrijević, Foto Tanjug

- Obaveštavam javnost da su apsolutno netačne informacije koje su tokom jučerašnjeg dana plasirane preko televizije N1, a u kojima se tvrdi da na veb-prezentaciji Republičke izborne komisije nisu objavljeni zapisnici o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, kao ni prigovori koje su opozicione izborne liste podnele u vezi sa tim izborima. Saznavši za ovakve insinuacije, Republička izborna komisija je u komunikaciji sa Gradskom izbornom komisijom grada Niša izvršila potrebne provere i utvrdila da su na njenoj veb-prezentaciji, u okviru sekcije „Zapisnici o radu biračkih odbora“ uredno objavljeni svi zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu razvrstani po gradskim opštinama grada Niša, kao i da su u „Registru prigovora“, uredno i u skladu sa zakonom, objavljeni prigovori podneti Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu, rešenja koja je ova izborna komisija donela po svakom od tih prigovora, kao i žalbe upućene Višem sudu u Nišu protiv tih rešenja Gradske izborne komisije - stoji u saopštenju.

- Svim navedenim dokumentima moguće je pristupiti brzo i lako, preko linkova dostupnih na početnoj strani veb-prezentacije Republičke izborne komisije, te upućujem svu zainteresovanu javnost da se obrati Republičkoj izbornoj komisiji ukoliko ima bilo kakvih teškoća u njihovom pronalaženju - zaključuje Dimitrijević.

BONUS VIDEO: N1 I ALBANCI ZAJEDNO ŠIRE LAŽI PROTIV SRBIJE: Ovo je dokaz da Milica Nikolić govori istinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!