ZAJEDNIČKI DO UNAPREĐENJA ŽIVOTNE SREDINE: Sastanak ministarke Vujović i predstavnika UN (FOTO)

Novosti online

23. 05. 2024. u 14:28

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa stalnim predstavnikom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakupom Berišem.

ЗАЈЕДНИЧКИ ДО УНАПРЕЂЕЊА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Састанак министарке Вујовић и представника УН (ФОТО)

Foto: Jovana Rošul

Oni su razgovarali o realizaciji zajedničkih aktivnosti i planovima za naredni period u cilju daljeg unapređenja stanja životne sredine.

Vujovićeva je zahvalila partnerima iz UNDP na dosadašnjoj posvećenosti i proaktivnosti, izrazivši uverenje da će trend dosadašnje saradnje u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata u narednom periodu ići isključivo uzlaznom putanjom i na dobrobit svih građana Republike Srbije.

- Projekti upravljanja otpadom, otpadnim vodama, hemikalijama, efikasnija zaštita prirode i biodiverziteta, kao i klimatske promene i dalje će biti u fokusu naše saradnje. Važan korak ka daljem unapređenju kvaliteta vazduha je i novi Zakon o zaštiti vazduha, na čemu trenutno posvećeno radimo uz podršku naših partnera - istakla je Vujovićeva.

Govoreći o zajedničkim projektima na kojima se uspešno radilo, Vujovićeva je navela „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji sprovodi UNDP, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Rezultate ovog značajnog projekta, kako je rekla, predstaviće na predstojećem poslovnom forumu Italija-Srbija, koji se održava 24. maja 2024. godine u Trstu.

Beriš je naglasio da je saradnja UNDP i Ministarstva zaštite životne sredine na izuzetno visokom nivou, da će tim ove međunarodne organizacije nastaviti započete aktivnosti, kao i da UNDP ostaje otvoren za nove oblike saradnje koja će doprineti unapređenju zaštite životne sredine u Republici Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)