VUČIĆ SA PREDSTAVNICOM SVETE LUCIJE: Upoznao sam sagovornicu sa mogućim posledicama eventualnog usvajanja rezolucije o Srebrenici (FOTO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 19:56

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnom predstavnicom Svete Lucije Menisom Rambali.

ВУЧИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦОМ СВЕТЕ ЛУЦИЈЕ: Упознао сам саговорницу са могућим последицама евентуалног усвајања резолуције о Сребреници (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Odličan i otvoren razgovor sa stalnom predstavnicom Svete Lucije pri UN, zemlje sa kojom delimo vrednosti slobodarskog duha i borbe za pravo svih zemalja na istinu i samostalnost u odlučivanju.

Upoznao sam uvaženu sagovornicu sa mogućim posledicama eventualnog usvajanja rezolucije o Srebrenici, ukazavši na potencijalno aktiviranje brojnih sličnih inicijativa koje bi potekle od svih zemalja opterećenih teškim istorijskim nasleđem i sukobima.

Ponovio sam da ova vrsta rizičnog presedana vodi do politizacije i relativizacije istorijskih činjenica i neminovnog narušavanja svih iskrenih nastojanja da se održi mir i nastavi proces pomirenja među narodima i državama, za koji se Srbija beskompromisno zalaže u svim forumima - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!