MAGDALENA DOBRODOŠLICU POŽELELA NA KINESKOM: Učenica iz Leposavića dočekala kinesku delegaciju

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 13:00

DELEGACIJA Komunističke partije Kine, koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i sekretar Gradskog komiteta Pekinga, doputovala je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

МАГДАЛЕНА ДОБРОДОШЛИЦУ ПОЖЕЛЕЛА НА КИНЕСКОМ: Ученица из Лепосавића дочекала кинеску делегацију

Foto: Tanjug

Danas tokom dolaska visoke kineske delegacije iz Pekinga u Srbiju, šefu kineske delegacije gospodinu Lin Jiu dobrodošlicu je poželela Magdalena Milivojević iz Leposavića, učenica srednje medicinske škole na tečnom kineskom. Ona je ujedno i članica KUD “Kopaonik” iz Leposavića.

Foto: Tanjug

Jin Li je izjavio da je u Srbiju došao da realizuje zajedničko zalaganje predsednika - Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati.

- Posebno mi je drago da vas dočekamo u trenutku kada smo odnose podigli na još viši nivo. Ova poseta je početak zajednice Srbije i Kine za zajedničku budućnost - rekao je Petković.

Petković je naveo da i mi kao što oni osećaju ljubav kada dolaze u Srbiju, isto tako osećamo ljubav i prijateljstvo kad dolazimo u Kinu.

Petković je naglasio da je poseta još značajnija imajući u vidu činjenicu da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uspostavila najviši odnos sa Kinom.

Dodao je da Srbija svim srcem podržava politiku jedne Kine i miroljubive politike kineskog predsednika koja gradi Zajednice zajedničke budućnosti.

BONUS VIDEO: ORI SE "KINA-SRBIJA": Veličanstven doček - Vučić i Si sa terase pozdravili narod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama